ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κατρούγκαλος: Όταν η κυβέρνηση πιστέψει πως ότι έχει καταλήξει σε εθνικά συμφέρουσα λύση, θα τη φέρει στη Βουλή

Αν περιμένουμε από τον εικονιζόμενο να λύσει το όνομα των  Σκοπίων, τότε... "καήκαμε" ομαδικώς! Ως υπουργός εργασίας, "μάδησε" εργαζόμενους και συνταξιούχους!

Στη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Μιλώντας στην στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αφορά το όνομα, ώστε να ξεχωρίζει στα μάτια του οποιουδήποτε η ιστορική Ελληνική Μακεδονία και το κράτος των Σκοπίων.
Παράλληλα, σημείωσε πως παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχει μια αισιοδοξία για την επίλυση του θέματος, δεν υπάρχει κάποια δεδομένη λύση. «Αυτό που διαπραγματευόμαστε είναι όνομα που να ξεχωρίζει διακριτά την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το κράτος των Σκοπίων και να μην αποτελεί όχημα εδαφικών βλέψεων σε βάρος της δικής μας χώρας, ένα όχημα αλυτρωτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να λυθεί το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας πως «Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το όνομα θα μείνει εσαεί» και συμπλήρωσε πως η χώρα μας έχει συμφέρον να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια, να μην υπάρχουν σημεία τριβής και να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά τη θέση της Εκκλησίας, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους ξεχωριστούς ρόλους και χαρακτήρισε σημαντικό πως η δήλωσή της κινείται με κριτήριο την αγάπη και όχι τα συλλαλητήρια. «Σεβόμαστε την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά πρέπει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» πρόσθεσε. Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, είπε πως «υπολογίζουμε στην Εκκλησία της Ελλάδας ως δύναμη της κοινωνίας, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η εξωτερική πολιτική είναι ευθύνη των κυβερνήσεων, της πολιτείας και όχι της Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: