ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Τσακαλώτος: Δεν θα ζητήσουμε να μην μειωθούν οι συντάξεις

350 ευρώ η σύνταξη της μητέρας μου! Πού θα την φτάσετε; 

Αυξημένη εποπτεία σε σχέση με τις άλλες χώρες και όχι αξιολόγηση θα έχει η Ελλάδα την επόμενη μέρα επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο «Κόκκινο» ενώ σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων από το 2018 «ξέκοψε» ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει να μην μειωθούν.
Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ώρα για αυτήν τη συζήτηση. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Να κλείσει η δ' αξιολόγηση, το είδος της παρακολούθησης και το χρέος, και μετά θα το δούμε» είπε. Πρόσθεσε δε ότι «ούτε εμείς το ζητήσαμε, ούτε κανένας άλλος» να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου κατά ένα εξάμηνο. Ενώ για τα 88 προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια με τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να καθυστερήσουν, «αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με παράταση του μνημονίου».
Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε συγκρατημένος για την επόμενη μέρα του προγράμματος και όπως είπε «πάντα έλεγα- νομίζω κι ο Αλέξης- ότι δεν θα υπάρχει ένα πράγμα που θα φύγουμε από το σημερινό καθεστώς και θα πάμε σε άλλο με καθόλου επιτήρηση. Αλλο 3, 4 επισκέψεις κι άλλο αξιολογήσεις με προαπαιτούμενα υποστήριξε και έκανε λόγο για διαστρέβλωση με σκοπιμότητα των όσων έχει πει.

«Νομίζω ότι η διαφορά με το ό,τι ισχύει σήμερα, είναι ότι θα ελέγχουν μόνο την επίτευξη των στόχων και όχι πώς θα τους πιάσουμε. Δεν θα έχουν μεγάλο λόγο». Πρόσθεσε ότι η επιτήρηση θα είναι λίγο πιο αυξημένη από της Πορτογαλίας.
Αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων από το τέλος του 2018 είπε ότι είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση και πρόσθεσε: είχε ένα δίκιο το ΔΝΤ όταν έλεγε ότι οι συντάξεις δεν μπορούν να λειτουργούν αντί κοινωνικού κράτους για βοήθεια σε άνεργα παιδιά, εγγόνια. Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε για συντάξεις περισσότερα από άλλες πιο προωθημένες χώρες και να μην πληρώνουμε τίποτε για κοινωνικές δαπάνες.»
Σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο είπε πως περιλαμβάνει ζητήματα που η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει (συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός, κοινωνικές δράσεις) ενώ «παράλληλα γνωστοποιεί στις αγορές και στους δανειστές τι θέλουμε να κάνουμε ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

Εχουμε εντοπίσει και μεταρρυθμίσεις που αφορούν το οικονομικό κλίμα, όπως οι καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, η γραφειοκρατία». «Είμαστε ανοικτοί στις επενδύσεις μέσα από κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι πολλά ζητήματα που αφορούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους παραμένουν ανοιχτά. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα η γερμανική πλευρά ήθελε ήπια μέτρα για το χρέος, αλλά δεν πίεζε για δύσκολα κοινωνικά μέτρα. Από την άλλη, το ΔΝΤ θέλει σημαντική ελάφρυνση χρέους,

«Μπορεί να βοηθήσει να πάρουμε περισσότερα για Χρέος. Να δοθεί καθαρός δρόμος για να ξέρουν οι αγορές. Περισσότερο καίγεται εκείνο να συμμετάσχει παρά οι Ευρωπαίοι άρα αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά δεν θα επιβάλει παράλογα πράγματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: