ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Επίθεση Γαβρόγλου κατά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΕΚΤΟΣ τόπου και χρόνου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σχολίασε την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την ανομία στα πανεπιστήμια, την οποία παρουσίασε σε εκτενές ρεπορτάζ  ο Ε.Τ. . 
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι προπηλακισμοί, η βία εναντίον καθηγητών και φοιτητών, οι κλοπές εργαστηρίων είναι παραβατική συμπεριφορά όπως και η... αντιγραφή σε μαθήματα. Μου κάνει εντύπωση, υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο αντιγραφών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Δεν είδα διάφορους που κόπτονται για την παραβατικότητα να μιλήσουν για αυτό. Κουβέντα δεν έχει γίνει. Για ποιο λόγο δεν πρέπει να δούμε όλη την παραβατικότητα, αναρωτήθηκε ερωτηθείς για την ανομία από δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου στα Γιάννενα, ενώ προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα αφήνοντας αιχμές ότι το ΠΑΜΑΚ δημοσιοποίησε την έρευνα λίγες μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γαβρόγλου αρνείται το μέγεθος του φαινομένου της παραβατικότητας (σσ: σύμφωνα με αυτόν), της βίας και ανομίας (σ.σ.: σύμφωνα με την αντιπολίτευση) στα πανεπιστήμια. Στη δήλωσή του κατηγορεί το Πανεπιστήμιο ότι προχώρησε σε μια αριθμητική έρευνα ενώ υπενθύμισε τη σύσταση της δικής του επιτροπής με προεδρεύοντα τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παραοκευόπουλο. Πάντως η δική του επιτροπή, αν και έχει τη συμβολή της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και όλων των πανεπιστημίων, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα ποσοτικό στοιχείο αλλά ούτε και ποιοτικό ενώ ακόμα αναμένονται οι προτάσεις εξυγίανσης του φαινομένου στα πανεπιστήμια. Άγνωστο είναι αν τώρα η επιτροπή Παρασκευόπουλου επιβαρύνεται με επιπλέον έργο και πρέπει να προσθέσει στις συστάσεις της προς τα πανεπιστήμια και ιδέες εξάλειψης του φαινομένου των αντιγραφών στις εξεταστικές, μιας και σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κι αυτό εντάσσεται στην παραβατικότητα των ΑΕΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: