ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Κατρούγκαλος: Εκβιασμός του ΔΝΤ για τη μείωση των συντάξεων

Άκουσον, άκουσον!
Ο εικονιζόμενος επινόησε την προσωπική διαφορά σε μισθούς και συντάξεις για να αποφασίζουν αυτόματα τη μείωση μισθών και συντάξεων!
Ντροπή σας!!! Εξαθλιώνετε το λαό και δεν ξέρετε τι λέτε...

Πηγή: protothema.gr
Σε διαφορετική γραμμή για το θέμα της εφαρμογής της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος λίγες ώρες μετά τα όσα είπε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τις χθεσινές επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η μείωση των συντάξεων θα γίνει από τις αρχές του 2019.
«Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης μέχρι τον Αύγουστο γιατί μέχρι τότε είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην έξοδο από τα Μνημόνια. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι υπαρκτό και θα τεθεί. Μετά την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια θα πρέπει προφανώς να τεθεί το θέμα των συντάξεων γιατί έχουν αλλάξει και τα πραγματικά δεδομένα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στο ΘΕΜΑ 104,6.
Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως το παρουσίασε, που οδήγησε στην απόφαση για μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019, «ο δικός μου νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά δεν θα κοπεί. Έξι μήνες μετά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήρθε ο εκβιασμός από το ΔΝΤ που είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός αν συνεχίζετε να δίνετε προσωπική διαφορά και τότε καταργήθηκε αυτό που προβλεπόταν στο δικό μου νόμο. Η βάση του εκβιασμού, όμως, ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι πλεονασματικός αποδείχθηκε πλήρως ανακριβής και από την άλλη υπερκαλύψαμε τα πλεονάσματα».
Σχετικά με το θέμα των αυξημένων εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι «αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη».
Εξηγώντας το σκεπτικό του είπε ότι «οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα, Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον».
Σχολίαζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «για τη δημοσκόπηση των 19 μονάδων διαφορά έχω προβληματισμό ότι τον τελευταίο διάστημα έχουμε δημοσκοπήσεις με διαφορές 4-11 μονάδων και όλες δείχνουν την ψαλίδα να μικραίνει. Όταν μια μόνο εταιρεία εμφανίζει διαφορά που είναι διπλάσια είναι αντίθετη με όλες τις τάσσεις και το συνδυάζω με το ιστορικό της εταιρείας που εμφάνίζε συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ, δεν τη πιστεύω τη δημοσκόπηση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: