ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: «Προσκλητήριο δυνάμεων ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη»


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ξεκινώντας την συζήτηση υποστήριξε ότι οι καταδρομικές επιθέσεις της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας», κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα. «Δεν φοβήθηκα, δεν με προβλημάτισε», ανέφερε για την απειλή προς το πρόσωπό του προσθέτοντας πως «το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι ευρύτερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που ανέχεται αν όχι υποθάλπτει τη βία».
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα που ενέχουν χαρακτήρα της απειλής.
Δεν είμαι διατεθειμένος να τους αφήσω να συνεχίσουν τη δράση τους. Θα εξετάσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου, ακόμα και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.
Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ εκδηλώσεων βίας χαμηλής έντασης και της βίας υψηλής έντασης που καταλήγει στα καλάζνικοφ. Εκπαιδεύεται μια νέα γενιά που ενδεχομένως θα καταλήξει στην τρομοκρατία».
Καταλήγοντας στο θέμα της βίας υποστήριξε πως «είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα Αριστερά είναι καταδικαστέα όλα τα περιστατικά όπως η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη».

Για το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «μου είναι συμπαθής σε προσωπικό επίπεδο. Θεωρώ όμως ότι ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει. Το ζήτημα στις δημοτικές εκλογές δεν έχει να κάνει με ιδεολογική προέλευση υποψηφίων, αλλά με ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα».
 Για το άνοιγμα δε του κ. Τσίπρα προς τον Κ. Μπουτάρη είπε πως «οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν στηρίζει την αστική Δημοκρατία» ενώ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.
Τα μέτρα, είναι ήδη ψηφισμένα και δύσκολα αλλάζουν αυτή τη στιγμή
«Τα συμπληρωματικά μέτρα και οι πρόσθετες περικοπές που έρχονται, δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Από τη στιγμή που ψηφίστηκαν μέτρα περικοπών συντάξεων και μείωσης αφορολόγητου η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο»!
Αναφορικά με τα αντίμετρα, όπως είπε, «από τη στιγμή που υπάρχει δημοσιονομική υπέρβαση, η κάθε κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα με τον τρόπο που θεωρεί σωστό. Εμείς φανταζόμαστε ένα άλλο μείγμα αντιμέτρων. Θα επιστρέψω χρήματα στους πολίτες από αυτά που τους πήρε ο κ. Τσίπρας. Προτεραιότητά μας: 
  • η μείωση της φορολογίας, των επιχειρήσεων στο 25% και εντός 2 ετών στο 20%, του ΕΝΦΙΑ και σε όσους έχουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ στο 9%. 
  • δημιουργία θέσεων απασχόλησης ώστε να διευκολυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός και από εκεί θα έρθει η πραγματική ανακούφιση. 
Για τα πλεονάσματα, έχω πει ότι «δεσμεύουν την χώρα. Στόχος είναι να ανακτήσω την αξιοπιστία της χώρας και μετά θα συζητήσω με τους δανειστές, προσπαθώντας να τους πείσω ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι πολύ υψηλά».
Σχετικά με το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «λύση μπορεί και πρέπει να δοθεί, αλλά με όρους που να γίνονται αποδεκτοί από τη χώρα μας. Εμείς βάλαμε το πλαίσιο της εθνικής διαπραγμάτευσης που δεν εστιάστηκε στο όνομα, αλλά σε μια συμφωνία πακέτο: την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων και την οριστική απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών στοιχείων σε βάρος της χώρας μας. Η κυβέρνηση συζητούσε την ονομασία ‘Μακεδονία του Ίλιντεν’. Ήταν η χειρότερη δυνατή ονομασία, αφού υποδηλώνει όλες τις αλυτρωτικές βλέψεις της χώρας των Σκοπίων».
Ειδικά για τη θέμα της ονομασίας, απέφυγε να απαντήσει: «Δεν είμαστε εκεί ακόμα, δεν συζητάμε συγκεκριμένο όνομα και δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση τώρα», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «μάλλον δεν είναι πιθανό να δοθεί λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία». Εφόσον αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε ότι «μπορούμε να ζήσουμε και άλλα χρόνια χωρίς την λύση. Λύση θα δοθεί μόνο εφόσον εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα», ενώ απέρριψε ότι δέχθηκε πιέσεις από το εξωτερικό: «Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο από το εξωτερικό. Ο πρέσβης των ΗΠΑ με ρώτησε τη γνώμη μου, του την είπα και μέχρι εκεί. Δεν άφησα περιθώριο να δεχθώ πίεση».
Για τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαν γίνει την άνοιξη του 2016, όταν τις είχαμε ζητήσει για πρώτη φορά. Θα είχαμε ολοκληρώσει το τρίτο μνημόνιο χωρίς να πληρώνουμε τις σκληρές δεσμεύσεις που πληρώνουμε σήμερα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να γίνει η Ελλάδα φιλική στις επενδύσεις. Πλέον, είπε, «άλλαξε και η ίδια η κοινωνία, που έχει πειστεί για τις ιδιωτικές επενδύσεις και την ανάγκη να αφήσουμε τον Έλληνα να δημιουργήσει».
Σχετικά με τον δημόσιο τομέα, επανέλαβε πως με την κυβέρνησή του θα εκχωρηθούν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα και οι υπάλληλοι που θα περισσεύουν, δεν θα απολύονται αλλά θα μετακινούνται.
Η αναλογία 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, συνέχισε, θα ισχύσει για δύο χρόνια. «Μετά ίσως πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν μειωμένο λόγο και να προσλαμβάνουμε εκεί μόνο που έχουμε ανάγκη. Πρέπει να πιάνουν τόπο τα χρήματα των πολιτών», τόνισε.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση ήταν σαφές: «Εκλέχτηκα πρόεδρος με ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα. Κρατάμε τα καλά, την ιστορία μας, και αλλάζουμε. Δεν δέχομαι κανέναν περιορισμό από κανένα στέλεχος, ακόμα και μεγαλοστέλεχος»
Ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε ως το δίλημμα των επόμενων εκλογών τις «μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο από την μία και τον λαϊκισμό από την άλλη», ενώ διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Μετά τις κάλπες, όπως είπε, θα απευθύνει γενικό προσκλητήριο δυνάμεων, ακόμα και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, και θα προσπαθήσει να διαμορφώσει μια ευρύτερη σύγκλιση δυνάμεων.
Ο εκλογικός νόμος, είπε, θα αλλάξει την επόμενη μέρα από τις εκλογές, έστω και με 151 βουλευτές για να εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές. Το νέο σύστημα, ανέφερε, θα έχει τη λογική της ενισχυμένης αναλογικής, συνδυάζοντας την κυβερνησιμότητα και την αναλογικότητα. Επανέλαβε δε την πρότασή του για ταυτόχρονο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών (Β Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής) με την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: