ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ένωση αναπληρωτών: απογοητευτική και προεκλογικού χαρακτήρα υποσχεσιολογία του Υπουργείου Παιδείας



«ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν»

Η απογοητευτική και προεκλογικού χαρακτήρα υποσχεσιολογία του Υπουργείου Παιδείας, με την επίσημη ευλογία του Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν αναμενόμενη.
Ο Υπουργός Παιδείας υπόσχεται δεξιά κι αριστερά, μιας και δεν κοστίζει τίποτα και δημιουργεί ελπίδες δημιουργίας νεότερης ηλικιακά εκλογικής πελατείας, αλλά αποκρύπτει μερικές σημαντικές αλήθειες:
1. Το σύστημα πάλι θα στηριχτεί στις περιφερόμενες βαλίτσες, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, λείπουν από τη μέση εκπαίδευση άνω των 22.000 εκπαιδευτικών, παρά τις παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντες που εφευρίσκουν οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου, ώστε τα κενά να καλύπτονται όπως όπως και εις βάρος, τελικά, της εκπαιδευτικής διαδικασίας (κατάργηση εργαστηρίων, περίεργες αναθέσεις μαθημάτων, ανατροπές ωρολογίων προγραμμάτων, αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων κλπ). Θα διοριστούν, υποτίθεται, και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια συνολικά 10.500 εκπαιδευτικοί. Ακόμα κι αν διοριστούν 4.500 εκπαιδευτικοί στη Β΄θμια, πάλι θα λείπουν άνω των 16000 καθηγητών!
2. Με πολύ έξυπνο τρόπο προσπαθεί να εκπαραθυρώσει την προϋπηρεσία χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν διαλύσει τις ζωές τους, προσπαθώντας να στηρίξουν ένα στρεβλό σύστημα και να ευνοήσει συγκεκριμένες ομάδες. Οι ανατροπές θα είναι τρομακτικές και πλήθος μάχιμων επί μία δεκαετία και άνω εκπαιδευτικών θα βρεθούν σε αναζήτηση εργασίας…
Το Υπουργείο Παιδείας, με έξυπνα τεχνάσματα, συντηρεί το «διαίρει και βασίλευε», ενώ ετοιμάζει τρομακτικές ανατροπές, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις ιδεοληψίες των άπειρων «εμπειρογνώμων» του, που παρά τις συνεχείς αποτυχίες τους –οτιδήποτε «καινοτόμο» έχουν σχεδιάσει ήταν μια πλήρης αποτυχία, επιμένουν στις ατεκμηρίωτες εμμονές τους.
Τώρα, προσπαθούν να αποτελειώσουν τους έμπειρους εκπαιδευτικούς, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια νέα εκλογική δεξαμενή.
Η ΠΕΑΔ δε θα σταθεί αδιάφορη σε αυτήν την απαξιωτική και καταστροφική πολιτική επιλογή. Θα βρεθεί απέναντι στις προβλέψιμες επιλογές του Υπουργείου Παιδείας, με κάθε νόμιμο μέσο, ως έσχατο μέσο προστασίας του δικαιώματός μας στην εργασία μας, που επί τόσα χρόνια έχουμε προσφέρει.
Ολοκλήρωση της καταστροφής της ζωής μας δε θα ανεχτούμε από κανένα!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαμάντης Θεόδωρος   Σάββας Βασίλειος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: