ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ν. Κεραμέως: «Εσωστρέφεια και μιζέρια» το όραμα της κυβέρνησης στην εκπαίδευση


Για «περισσή υποκρισία», ως προς τις εξαγγελίες για το διεθνές Πανεπιστήμιο, κατηγορεί με ανακοίνωσή της τον πρωθυπουργό η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι με το νόμο Γαβρόγλου τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, με υπέρμετρα περιοριστικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της ίδρυσης του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
Με περισσή, δε, υποκρισία, ο Πρωθυπουργός μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ’ εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου.
Υπερ-ρύθμιση, εσωστρέφεια και μιζέρια, αυτό είναι το αληθινό όραμα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας».
Ιδρύεται νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο με τμήματα σε έξι πόλεις


Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα βγει σε διαβούλευση τον Ιανουάριο και θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο στη Βουλή.«Ως τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουμε βγάλει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο το οποίο, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ψηφιστεί τέλος Φεβρουαρίου» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.
«Είναι μια νέα αρχή για ένα εγχείρημα που θα παίξει αναπτυξιακό ρόλο και στην περιοχή αλλά και θα ανοίξει πάρα πολλούς διαύλους προς τα Βαλκάνια, και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς»τόνισε ο κ. Γαβρόγλου. Σε ό,τι αφορά το χρόνο έναρξης της λειτουργίας των νέων τμημάτων του πανεπιστημίου, διευκρίνισε: «Υπάρχει ένα ομόφωνο πόρισμα το οποίο προσδιορίζει και τους χρόνους έναρξης των νέων τμημάτων, ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι στο μηχανογραφικό του ΄19 και τα υπόλοιπα θα είναι το ΄20 και ένα-δύο το ΄21».
«Θα είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον οκτώ καινούρια τμήματα με προοπτική για αρκετά περισσότερα. Εμάς μας ενδιαφέρει όχι μόνο η ίδρυση των νέων τμημάτων αλλά και η στελέχωσή τους. Άρα δεν θα υπάρχει στο μηχανογραφικό πια κανένα τμήμα που δεν θα είναι στελεχωμένο με τον μίνιμουμ αριθμό που χρειάζεται για να είναι αυτόνομο ένα τμήμα. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις που, όπως κάναμε στα Ιόνια και στα Γιάννενα και θα κάνουμε τώρα και στη Θεσσαλία, μετά από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. Θα το ανακοινώσουμε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ώστε να είναι απολύτως σαφής η δική μας δέσμευση για τις θέσεις και τα πρόσθετα χρήματα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των νέων θέσεων εκπαιδευτικών καθώς όπως είπε, «αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις, ανάλογα με το ποια τμήματα ανοίγουν το ΄19 ποια το ΄20 ποια το ΄21, ώστε να προγραμματιστεί και η κατανομή των θέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: