ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: "ο μόνος εχθρός που μπορεί να μας νικήσει είναι η διχόνοια"

Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωσης της πόλης, που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας - θράκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Σαμαράς είπε «όχι στη μοιρολατρεία», «όχι στις καχυποψίες».
«Ο μόνος εχθρός που μπορεί να μας νικήσει είναι η διχόνοια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε πολλά, δεν έχουμε πετύχει, όμως, ακόμα όλους τους στόχους» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.
Χωρίς να την κατονομάσει, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «την Κυριακή θα γιορτάσουμε το "όχι" στον φασισμό και ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας, δεν είναι μίσος προς όλους τους άλλους».

Δηλώσεις Ανθιμου
Την ευγνωμοσύνη του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για την επανίδρυση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης μετέφερε ο μητροπολίτης Ανθιμος στον Πρωθυπουργό μετά το τέλος της πανηγυρικής δοξολογίας για τον πολιούχο της πόλης Αγιο Δημήτριο.
Μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να κερδηθεί η μάχη για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να σταθμίσουν τις ευθύνες τους, σημείωσε και στο σημείο αυτό απήγγειλε στίχους από τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού: «Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα/ ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ/ νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα/ ἄλλα χέρια δυνατά. Μοναχὴ τὸ δρόμο ἐπῆρες,/ ἐξανάλθες μοναχή·/ δὲν εἴν' εὔκολες οἱ θύρες / ἐὰν ἡ χρεία τὲς κουρταλῇ.
«Ζήτω η Θεσσαλονίκη. Ζήτω η Μακεδονία. Ζήτω η Ελλάδα», τόνισε ο μητροπολίτης Ανθιμος κλείνοντας την παρέμβασή του και εκτίμησε ότι με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά, με πίστη και υπομονή.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει επαφές με τις αρχές της πόλης και θα συνοδέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε όλες τις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό.

Στην Θεσσαλονίκη έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε: «Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από εκείνους τους δανειστές που λειτουργούν ως βδέλλες πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού».

«Απορία και ανησυχία» εκφράζει ο υπεύθυνος Αμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, για τις πληροφορίες ότι περίπου 1.000 στρατιώτες θα έχουν άτυπα αστυνομικά καθήκοντα, κατά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι «είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης» και προσθέτει ότι «παρά το προφορικό - τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών».

Ο κ. Δρίτσας καλεί την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των ενόπλων δυνάμεων σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές» και καταλήγει: «Ο λαός έχει δικαίωμα να τιμήσει την επέτειο, προβάλλοντας τις
σύγχρονες διεκδικήσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: