ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

 Ικανοποίηση Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής-Άκουσε αυτά που ήθελε!

Ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Είπα ότι βρισκόμαστε στα όριά μας. Και τους είπα ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη». Και πρόσθεσε: «Εχει αλλάξει το κλίμα. Βρήκα κατανόηση και με ρωτήσαν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα»

«Βγήκε μια πολύ θετική δήλωση για μας κι αυτή είναι ότι συζητήθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί συνολικά στην Ευρώπη η κρίση χρεόυς» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. «Επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος να μην υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη», τόνισε, και ευχαρίστησε σχετικά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την συνπαράστασή τους.

Μίλησε επίσης για «προτεραιότητα στην ανάπτυξη», που ήταν απαγορευμένη λέξη και τώρα «όλοι μιλάνε για αυτή»

«Η Ελλάδα αλλάζει» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς. Εχουν υλοποιηθεί πολλά μέτρα. Θέλουμε να υπάρξει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «δεν θα χρειαστεί άλλη Σύνοδος Κορυφής για να υπάρξει η εκταμίευση» και δήλωσε ότι «θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την έκθεση της Τρόικας, που πιστεύπουμε ότι θα είναι θετική».

Ανέφερε ακόμα ότι δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα να επωφεληθεί από την συνολική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, μόλις περάσουμε αυτά τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα σοβαρή. Η έκθεση της Τρόικα θα μας δικαιώσει και μετά θα περάσουμε τα μέτρα. Με τους πολιτικούς αρχηγούς είμαστε ενωμένοι σα γροθιά και θα τα λύσουμε όλα. Δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Ή θα πάρουμε τη δόση ή δεν θέλω τώρα να πω τίποτα παραπάνω. Είμαστε αποφασισμένοι ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης κι εγώ, να σώσουμε την Ελλάδα», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι «αυτά που κάνουμε έπρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι μας και πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τίποτα, θα ζητάω πάντα παραπάνω».

«Θα τονίζω πάντα στους ευρωπαίους ηγέτες ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει και ότι οποιαδήποτε υπερβολή μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά. Μετά την παρέμβασή μου ο Μπαρόζο είπε ότι η σκληρή δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της και τώρα χρειάζεται ανάπτυξη», τόνισε.

Για την επιμήκυνση δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι θα κριθεί από την έκθεση της Τρόικας και τη διευθέτηση διαφορών μετάξύ των εταίρων μας.

Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη του κ. Φρανσουά Ολάντ, τον οποίον κάλεσε στην Αθήνα. Είπε ακόμη ότι στην Αθήνα θα έρθει και ο Μάριο Μόντι.

«Εχουμε συμφωνήσει 11 χώρες επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Εγίνε και η κουβέντα για το banking union», πρόσθεσε και αναφέρθηκε ειδικά στην «πρόταση Μόντι για την εγγύηση καταθέσεων».

«Οι τελικές αποφάσεις για την ανάπτυξη θα παρθούν μέσα στο 2012», είπε.

Εκανε λόγο επίσης για την Κίνα και την ανάπτυξή της και τις σχέσεις που θα αναπτύξει μαζί της η Ευρώπη.

«Η πολιτική είναι ένας αέναος διάλογος», κατέληξε, «η Ελλάδα λοιπόν, πρέπει να παραμείνει στο ευρώ».

Σε καλό κλίμα με Μέρκελ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διήρκεσε 45 λεπτά, βρέθηκαν οι προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, το πακέτο των μέτρων, καθώς και το θέμα της χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων μέσω των κοινοτικών πόρων.

Το ΠαΣοΚ
Σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, πηγές της Ιπποκράτους κάνουν λόγο για «θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: