ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

 Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Σαμαρά

  Την πεποίθησή του ότι η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο εκφράζει, με συνέντευξή του στην ''Καθημερινή της Κυριακής'', ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένης, ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: ''Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν''
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της επόμενης δόσης, θεωρεί ότι ''είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε''. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται και αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη ...", ενώ ''αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές''.

Δε θα γίνουν εκπτώσεις στη διαθεσιμότητα δημ. υπαλλήλων
Απαντά πως δεν θα κάνει εκπτώσεις ούτε στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι για έναν χρόνο θα παίρνουν τον μισό μισθό και προσθέτει: ''Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε''.
Ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε εκ νέου την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας πως ''Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία  χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα...'', επισημαίνει.

Αξιοποίηση επενδυτικών προτάσεων
Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν και να αναδειχθούν οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες τις χώρας.
''Ήδη αρχίζουν να υπάρχουν προτάσεις για σημαντικά επενδυτικά προγράμματα σε υποδομές, λιμάνια και αεροδρόμια, σε φυσικούς πόρους όπως ο χρυσός και στον σύγχρονο τουρισμό, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μαρίνες'' αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.
Τονίζει ακόμα πως ''με την απομάκρυνση της αβεβαιότητας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πιστεύω ότι θα δοθεί το έναυσμα για μεγάλη εισροή πραγματικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ίσως για πρώτη φορά εδώ και χρόνια... Νέες επενδύσεις σημαίνει έξοδος από την ύφεση και απασχόληση. Αυτό θα μας βάλει σε ανοδική τροχιά, θα σταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μακροχρόνια ανάπτυξη''.

''Διορθώνουμε τα λάθη δεκαετιών''
Σε ό,τι αφορά εκείνους που τον επικρίνουν πως πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: ''Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε...
Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο...'', τονίζει.

Η συμβουλή του στον Αλέξη Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση ''ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα'' λέγοντας πως θα του έλεγε ότι ''κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό''.
Ο Αντώνης Σαμαράς λέει πως η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει αξιοπιστία η οποία θα είναι βασισμένη σε συνέπεια λόγων και έργων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δίνη τη μάχη προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχει τα πρώτα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα τη χαρακτηρίζει ως το ''επιστέγασμα μιας  προσπάθειας που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα'' και η οποία συνεχίζεται, καθώς τονίζει πως ''αλλαγή εικόνας και ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι αυτό που λέμε Αξιοπιστία. Αυτό απαιτούσε -πιστέψτε με- πολλή δουλειά. Και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας ήταν η επίσκεψη Μέρκελ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: