ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«Επιχείρηση» Αριάδνη με...50 ευρώ και καλές δουλειές... για τους συμβολαιογράφους.

Το υπουργείο Εργασίας επιστρατεύει τους συμβολαιογράφους για να ελέγξει τις συντάξεις που λαμβάνουν οι μη δικαιούχοι και που όπως εκτιμάται κοστίζουν 370 εκατ. ευρώ το χρόνο στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Στον συμβολαιογράφο θα πρέπει να απευθύνονται πλέον οι συγγενείς των ανθρώπων που πεθαίνουν, προκειμένου να ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία και να διακόπτεται η χορήγηση συντάξεων. Αυτό προβλέπει το σχέδιο «Αριάδνη» (η μυθολογία τους μάρανε) που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η άδεια γάμου, η άδεια ταφής, όπως και κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συμβολαιογραφική πράξη θα στοιχίζει 50 ευρώ.
 Η εν λόγω απόφαση γεννά πολλά ερωτήματα για τις προθέσεις του υπουργού, αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων ( ΙΚΑ, ΟΓΑ ΤΣΑ κ.λπ.) και εν πάση περιπτώσει τα ληξιαρχεία της χώρας δεν θα μπορούσαν να ενημερώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία;
 Οι κυβερνώντες, για μία ακόμη φορά παραδέχονται την ανικανότητά τους, καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αυξήσει τη γραφειοκρατία, θα επιβαρύνει οικονομικά και θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: