ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η αποχώρηση Ραγκούση βολή κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
Η αποχώρηση Ραγκούση βολή κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ
Την αποχώρησή του από το «σημερινό ΠΑΣΟΚ» ανακοίνωσε ο Γ. Ραγκούσης.
Η αφορμή, «το ποτήρι που ξεχείλισε», ήταν η «λίστα Λαγκάρντ», που κατά τον πρώην υπουργό, αφορά στον πυρήνα της, την αποφασιστικότητα ή μη, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι. Ο κ. Ραγκούσης, ως μέλος κυβερνήσεων από το 2009 που κλήθηκαν «να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας» και που βρέθηκε «κατ' επανάληψη προ τετελεσμένων γεγονότων εγκρίνοντας περικοπές μισθών και συντάξεων για να μείνει η Ελλάδα όρθια», δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ό,τι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα». Είναι γνωστό ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου είχε «από καιρό» σπάσει κάθε γέφυρα με τη νυν ηγεσία - ο δε Ε. Βενιζέλος μίλησε χθες με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο («ο αειπάρθενος») για τον Γ. Ραγκούση. Από την προεκλογική περίοδο η πολιτική τους σχέση ήταν «συμβατική» και ουδείς έκανε ιδιαίτερη προσπάθεια να καλύψει το «ρήγμα».
«Το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης. Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην εθνική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και την οργή», επισημαίνει στη δήλωση αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι παραμένει ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και «οπαδός» της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής.
Κατά τον Γιάννη Ραγκούση, που είναι σε ανοιχτή γραμμή με άλλα στελέχη που κρατούν ήδη αποστάσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας - που τελικά προστατεύουν τις συντεχνίες. Με σοβαρές αιχμές, τέλος, προς τον κ. Σαμαρά για την επιλογή του επικεφαλής στο ΣΔΟΕ, που «τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από τον τόπο καταγωγής του, με οφθαλμοφανείς σκοπούς», ο πρώην υπουργός, τάσσεται υπέρ της... εκστρατείας κατά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: