ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ένα νομοσχέδιο για την υγεία και ένα για το περιβάλλον, γίνανε γέφυρες για να περάσουν 189 τροπολογίες!

Γενικοί Γραμματείς παραιτούνται, κατάθεση 103 τροπολογιών  σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας! Μόνο οι έχοντες άνοια δεν έχουν καταλάβει τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια... 
Ας αρχίσω να ετοιμάζω το σχολείο για εκλογικό τμήμα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες 22 Δεκεμβρίου, σημειώθηκε ρεκόρ κατάθεσης τροπολογιών στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά κατατέθηκαν εκατόν τρεις (103) τροπολογίες σε νομοσχέδιο περί ίδρυσης παρατηρητηρίου άνοιας το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Μεταξύ των τροπολογιών που ψηφίστηκαν ήταν:
  • η επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την δίμηνη παράταση του μνημονίου 
  • η ρύθμιση για τη διετή αναστολή του φόρου υπεραξίας ακινήτων
  • η παράταση για έναν χρόνο της προθεσμίας απόσυρσης αυτοκινήτων
  •  η παράταση του χρόνου παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 για υποθέσεις, οι οποίες διερευνώνται από το ΣΔΟΕ κ.ά.

Επίσης, ψηφίστηκαν οι υπουργικές τροπολογίες που αφορούν: 
  • στην ευνοϊκότερη φορολόγηση για τις μονάδες φωτοβολταϊκών, 
  • στη δίμηνη παράταση για την προσαρμογή των ταμείων των ενστόλων στις διατάξεις περί συγχωνεύσεων ταμείων, 
  • στην πρόσληψη στο ΕΣΥ γιατρών με μπλοκάκι χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, 
  • στην ίδρυση Πλημμελειοδικείου στην Κοζάνη, 
  • στην επ' αόριστον παράταση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όπως και οι ρυθμίσεις που αφορούν στο Ενιαίο Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών,
  • στην παραμονή στην υπηρεσία ιατρών μέχρι τη συμπλήρωση κατά ανώτατο όριο του 67ου έτους ηλικίας, 
  • στα αποθεματικά των Ο.Τ.Α. και στην ρύθμιση αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες και βεβαιωμένες οφειλές των Ο.Τ.Α., 
  • στα επιβατηγά και επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Επίσης, πέρασαν οι τροπολογίες που αφορούν στις Στρατηγικές Επενδύσεις σε εκτάσεις με μικτό καθεστώς ιδιοκτησίας (δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις), στον Οργανισμό του υπουργείου Οικονομικών, όπως και οι ρυθμίσεις αναφορικά με την Ε.Α.Β. Α.Ε.
Επίσης, έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο-με τη σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ- η τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ κ. Αθ. Μπούρα και του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγα, για την επαναπρόσληψη στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) πρώην εργαζομένων της Αττικό Μετρό που είχαν απολυθεί το 2010, ενώ από τις βουλευτικές τροπολογίες που ψηφίσθηκαν ήταν και αυτές που αφορούν την δημιουργία δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία (έγινε αποδεκτή ομόφωνα).

Σημειώνεται, ότι σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο, κατατέθηκαν 86 τροπολογίες από τις οποίες "πέρασαν" οι 43 (!), με τις 16 από αυτές να είναι υπουργικές και οι υπόλοιπες 27 βουλευτικές. Έτσι, το σύνολο των τροπολογιών που πέρασαν στα δύο τελευταία νομοσχέδια έφτασαν τις 189 (υπουργικές και βουλευτικές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: