ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Διαδικασία ορισμού μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ


Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, έληξε η προθεσμία κατάθεσης αίτησης εκπαιδευτικών για τον ορισμό τους ως μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
Για το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς εκδήλωσαν ενδιαφέρον καταθέτοντας αίτηση, πέντε (5) διευθυντές  και τρεις (3) Διευθύντριες σχολικών μονάδων.
 Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 8 και 9 του άρθρου 47 του Ν. 3848/2010 - ΦΕΚ 71/τ.Α΄/19-5-2010, για ορισμό μελών στα συμβούλια  ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ με τη θεσμική ιδιότητα, ως υπηρεσιακά συμβούλια ή ως συμβουλία επιλογών, λαμβάνονται υπόψιν  μόνο τα εξής, ως πραγματική διοικητική εμπειρία: 

  1. την υπηρεσία σε θέση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  2. την υπηρεσία σε θέση Προϊσταμένου Γραφείου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1ου Γραφείου, 2ου Γραφείου κ.τ.λ., Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Γραφείου Φυσικής Αγωγής)
  3. την υπηρεσία σε θέση Διευθυντή Σχολικής Μονάδας (στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 4/θέσιο και άνω)
Τα υπόλοιπα (π.χ. υπηρεσία σε θέση Προϊσταμένου Δημοτικού Σχολείου (3/θέσιο, 2/θέσιο, 1/θέσιο), Υποδιευθυντή Σχολικής Μονάδας, Υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., Υπευθύνου ΚΕ.ΣΥ.Π., Υπευθύνου Αγωγής Υγείας, Σχολικού Συμβούλου, Διευθυντή Ι.Ε.Κ., θέση αιρετού εκπροσώπου σε κάποιο συμβούλιο κ.τ.λ.) να τα αναφέρουν οι υποψήφιοι στην αίτησή τους και ενδεχομένως να συνεκτιμηθούν για την επιλογή τους ανάμεσα στους δεκαπέντε που κατέχουν τη μεγαλύτερη πραγματική διοικητική εμπειρία).

       Το 2012, η απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας για την επιλογή και τον ορισμό μελών στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς, στηρίχτηκε σε αξιοκρατικά κριτήρια, αφού τόσο ο συνάδελφος Νικόλαος Παπασταύρος όσο και η συνάδελφος Θωμαή Μιχαηλίδου, είχαν τη μεγαλύτερη πραγματική διοικητική εμπειρία, σε θέση διευθυντή σχολικής μονάδας, από τους εννιά διευθυντές - διευθύντριες (6 άντρες και 3 γυναίκες), που είχαν υποβάλει αίτηση. 
 Προσωπικά, έχω τοποθετηθεί εκφράζοντας δημόσια την άποψή μου, ότι το κριτήριο για μία τέτοια, ομολογουμένως δύσκολη απόφαση, θα πρέπει να είναι η εμπειρία–αρχαιότητα των συναδέλφων, κριτήριο που δεν αμφισβητείται σε αντίθεση με άλλα που δέχονται διαρκή αμφισβήτηση, κριτήριο άλλωστε που ορίζει καθαρά και ξάστερα το άρθρο 47 παρ. 8 του Ν.3848/2010. 
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: