ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Καλλισθένης… εν δήμω

 
H «καουμπόικη» στάση του Κικίλια, η κριτική του Βασίλη Καρρά στον Γιάννη Μπουτάρη και η επίθεση Τσέχων πολιτικών στην Ελλάδα.

Ενοχλημένοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την «καουμπόικη» στάση του Κικίλια. Φαίνεται πως ο υπουργός νομίζει πως είναι ακόμη στο γήπεδο, και συμπεριφέρεται με τσαμπουκά οπαδού, σε Έλληνες αξιωματικούς που φορούν τιμημένη στολή. Όσο αρνητική εικόνα να έχει κάποιος για την Αστυνομία, και ως πολίτης δικαιούται να την εκφέρει, πρόκειται όμως για θεσμό, στον οποίο προΐσταται ο υπουργός.
Και αν υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης, λύνεται «εντός του οίκου, μη εν δήμω». Η θεατρική παράσταση που έδωσε ο Κικίλιας, κάνοντας παρατηρήσεις εκνευρισμένος σε ανώτατους αξιωματικούς, ήταν κακοπαιγμένη, λαϊκίστικη, παλαιομοδίτικη, που δεν ταιριάζει σε Έλληνα πολιτικό, που κάποιοι θέλησαν να τον «υψώσουν» για να έχει αντίπαλο μεθαύριο ο Τζιτζικώστας.
Στην Πάτρα, επανέλαβε ο Κικίλιας την μαχαλομάγκικη συμπεριφορά που είχε στην Χαλκιδική, όταν άνευ λόγου έδιωξε από την σύσκεψη ανώτατο αξιωματικό. Ίσως, για κάποιον λόγο, που δεν αποκαλύπτει, μισεί την Αστυνομία. Αφού κάποιοι τον θέλουν για τον υπουργό, ας τον ορκίσουν «άνευ χαρτοφυλακίου».

Βασίλης Καρράς για Μπουτάρη: «Είναι καλός μόνο για φωτογράφηση». Κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη έκανε ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, λέγοντας ότι «έχει μόνο ωραίες θεωρίες και όνειρα». «Τι έχει κάνει ο Μπουτάρης για την Θεσσαλονίκη;» διερωτήθηκε ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του σε περιοδικό. Μας κατάλαβαν, δήμαρχε. Αλλά εσύ μη ανησυχείς. Όσο σε στηρίζουν Αντώνης και Ευάγγελος, ασχολήσου ελεύθερα με τα «όνειρά» σου. Ποιος νοιάζεται για την πόλη;
Για να προετοιμαζόμαστε, αφού γίνεται λόγος ότι σε λίγο θα έχουμε μισθούς Βουλγαρίας. Ενθαρρυντική είναι η είδηση που έρχεται από εκεί. Δόθηκε αύξηση στον κατώτατο μισθό. Από την 1η Ιανουαρίου ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 10 ευρώ, φτάνοντας στο ποσό των 180 ευρώ.

Τι τους κάναμε βρε παιδιά τους Τσέχους; Με το κιάλι ψάχνω να βρω πολιτικό τους, που να μη επιτίθεται στην Ελλάδα. Προχθές, ο ΥΠΕΞ Τσεχίας κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι ακολουθεί «κακή πολιτική με τους πρόσφυγες». Αν είχε και η Τσεχία πάνω από δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θα βλέπαμε ποια θα ήταν η πολιτική της.
Το ότι βγάζουν έναν ανθελληνισμό στο ζήτημα των Σκοπίων, είναι κατανοητό, αφού ως Σλάβοι και οι δύο λαοί, αλληλοϋποστηρίζονται. Αλλά είναι μονίμως εναντίον μας, σε όλα τα θέματα. Τι παίζει, άραγε (τα ίδια έχουμε και με τον Σουηδό ΥΠΕΞ, μόνον που γι’ αυτόν έγραψε ο σουηδικός Τύπος, ότι έχει οικονομικά συμφέροντα με τους Τούρκους, και καταλάβαμε).

Τώρα που άρχισαν οι στολισμοί των χριστουγεννιάτικων δέντρων, καλό είναι να μιλήσουμε και γι’ αυτό το έθιμο, που αντέγραψαν από εμάς Ευρωπαίοι! Στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φυτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη (είρος = έριον, μαλλίον) ήταν κλάδος αγριελιάς (κότινος) στολισμένος με γιρλάντες από μαλλί λευκό και κόκκινο και τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, κ.λπ., εκτός του μήλου και του αχλαδιού).
Αποτελούσε έκφραση ευχαριστίας για τη γονιμότητα του λήξαντος έτους και παράκληση συνεχίσεως της γονιμότητας και ευφορίας κατά το επόμενο και ήταν αφιερωμένη στην Αθηνά, τον Απόλλωνα και τις Ώρες (Ευνομία, Δίκη, Ειρήνη).
Τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς ζούσαν, περιέφεραν την Ειρεσιώνη στους δρόμους της πόλης των Αθηνών τραγουδώντας κάλαντα από σπίτι σε σπίτι, παίρνοντας το φιλοδώρημά τους από τον νοικοκύρη και όταν έφθαναν στο σπίτι τους κρεμούσαν την Ειρεσιώνη στολισμένη πάνω από την εξώπορτα.
Καλλισθένης
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: