ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα Διά Βίου "Το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ιστορία-Δίκαιο-Λατρεία"


Προκήρυξη προγράμματος επιμόρφωσης για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πρωτοπρ. Χρυσόστομος Νάσσης,
Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο, «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ιστορία-Δίκαιο-Λατρεία».

Η υλοποίηση του σχεδιαζόμενου Προγράμματος, δίμηνης διάρκειας (15 Μαΐου–15 Ιουλίου), έχει ως στόχο την ανάδειξη της πλούσιας και συνεχούς μαρτυρίας 17 αιώνων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενός εκκλησιαστικού οργανισμού παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: α. Ιστορία – θεσμοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου, β. Δίκαιο – σύγχρονη μαρτυρία, και γ. Λατρεία – Αγιολογία. Συνολικά, θα γίνουν 21 μαθήματα (επτά μαθήματα ανά θεματική ενότητα), τα οποία θα καλύψουν 60 διδακτικές ώρες. Προς το τέλος του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επί τόπου ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους (ναοί, μονές, ιδρύματα) του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές από τους χώρους των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών (θεολόγους, ιστορικούς, νομικούς, φιλολόγους, αρχαιολόγους, ξεναγούς, ιστορικούς της τέχνης κ.ο.κ.),
απόφοιτους των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημαϊκών, κληρικούς, ιεροψάλτες και κατηχητές,
εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον εκκλησιαστικό αυτόν θεσμό.

Το κόστος συμμετοχής στο αυτοχρηματοδοτούμενο αυτό Πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 180 ευρώ. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής όσων συμμετάσχουν στην επί τόπου εκπαίδευση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες. Η δυνατότητα παροχής υποτροφιών θα εξεταστεί μετά την υποβολή των αιτήσεων και την κατάθεση της πρώτης δόσης.

Μετά το πέρας της επιτυχούς παρακολούθησης χορηγούνται:
Βεβαίωση συμμετοχής
Πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 11/3/2016 έως 15/4/2016 και μόνον ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Δομής Δια Βίου Μάθησης ΑΠΘ: http://diaviou.auth.gr/ecupatria ή να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της γραμματειακής υποστήριξης του Προγράμματος (e-mail: ecupatria-diaviou@auth.gr & τηλ. 99.66.78).

Δεν υπάρχουν σχόλια: