ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου...

κ. Χαρακόπουλε, ποιος θα αποφασίζει και με ποιο τρόπο θα χαρακτηρίζεται κάποιος άξιος και ικανός;


esos.gr
“Η απαξιωτική κριτική της Κυβέρνησης για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν εκφράζεται μόνο με τις κατά καιρούς δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Ίσως γιατί ουσιαστικά είναι το μόνο σώμα εκπαιδευτικών, που έχει αξιολογηθεί και μάλιστα με υψηλές αξιολογικές κρίσεις. Είναι γνωστή, άλλωστε, η αποστροφή του κ. Φίλη στην αξιολόγηση”.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.), ενώ υπογράμμισε τα εξής:

Α. Είναι ενδεικτικό ότι, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αφού παρήλθαν δεκατρείς μήνες από τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, η Κυβέρνηση έφερε, επιτέλους, στη Βουλή την πρότασή της για τη συγκρότηση του νέου Συμβουλίου, μια εκκρεμότητα που προκαλούσε παρενέργειες στην εκπαίδευση.

Β. Ως Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισα και στο Συνέδριο της ΠΕΣΣ, υποστηρίζουμε το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου και πιστεύουμε ότι θα πρέπει, όχι απλά να στηριχθεί και να αποτραπεί κάθε σκέψη ή πολύ περισσότερο ενέργεια υποβάθμισής του, αλλά επιπρόσθετα να αναβαθμισθεί, ώστε να αξιοποιείται το τεράστιο αυτό εκπαιδευτικό κεφάλαιο με τα υψηλά επιστημονικά προσόντα.

Γ. Εκτός από ένα σταθερό σύστημα επιμόρφωσης, η εκπαίδευση χρειάζεται και ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών, απαλλαγμένο από μικροκομματισμούς. Οι άξιοι και οι ικανοί, και όχι οι ημέτεροι, θα πρέπει να εξελίσσονται, γιατί μόνο έτσι η ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να μπει σε τροχιά προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: