ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Ο τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας.

Ο κ. Χαρακόπουλος, θα συναντήσει και την πανελλήνια ένωση διευθυντών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας; 
esos.gr
Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η συζήτηση εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία και κυρίως στα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά και σε θέματα ποιότητας στην εκπαίδευση, όπως προγράμματα σπουδών και βιβλία, καθώς και στην έλλειψη ουσιαστικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολείων.
Ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε «τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τα παιδιά του δημοτικού, να ανταποκριθούν στις υπερβολικές απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος, μέρος του οποίου μεταφέρεται στο σπίτι, ώστε να μη υπάρχει ελεύθερος χρόνος στα παιδιά να παίζουν ή και να ασχολούνται με δραστηριότητες που τους αρέσουν. Επίσης, πολλά από τα σχολικά βιβλία έχουν πολύ συμπυκνωμένη και δύσκολη για την ηλικία αυτών των παιδιών ύλη. Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξορθολογισμού της ύλης στο δημοτικό σχολείο σε πρώτη φάση και της αντικατάστασης κάποιων βιβλίων».
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της ΝΔ στη Βουλή παρουσία του Γραμματέα του Τομέα Παιδείας κ. Σωτήρη Γκλαβά, συμμετείχαν από πλευράς της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρός της κ. Τηλέμαχος Κουντούρης και τα μέλη του Δ.Σ.: κ.κ. Νικόλαος Μακεδόνας, Βασίλειος Καραπάτης, Νικόλαος Ζαχαράκης και η κ. Μαριάνθη Παυλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: