ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Η ΔΟΕ καλύπτει συνδικαλιστικά τους Συλλόγους Διδασκόντων που δεν συμμετέχουν στις ΟΔΠ.


Αθήνα 21/3/2016

Προς
Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εγκύκλιο για τη θεσμική συγκρότηση Ομάδων Πρόληψης κατά του σχολικού εκφοβισμού

Έχοντας γίνει αποδέκτες πολλών ερωτημάτων σχετικά με την υποχρεωτικότητα ή μη της συμμετοχής των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών στο Δίκτυο Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού και την κλήση των διευθυντών, (με την 448/18-02-2016 εγκύκλιο ), να προχωρήσουν έως τις 20 Μαρτίου στη θεσμική συγκρότηση Ομάδων Πρόληψης κατά του σχολικού εκφοβισμού έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Η δομή που θέλουν να διαμορφώσουν (δίκτυα πρόληψης, υπεύθυνοι δικτύων, ηλεκτρονικό «φακέλωμα», ιεραρχικός έλεγχος των δεδομένων, μετατροπή της σχέσης με τους γονείς σε εν δυνάμει καταγγελτική πρακτική) στην πράξη αποδυναμώνει το σχολείο και το Σύλλογο Διδασκόντων ως ουσιαστικό και επιστημονικά καταρτισμένο φορέα της επίλυσης των εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών και σχεσιακών ζητημάτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε μια τέτοια δομή, το κέντρο βάρους μεταφέρεται μακριά από τις συλλογικές πρακτικές της εκπαιδευτικής κοινότητας έξω από το σχολείο, στις ατομικές καταγραφές και αναφορές και στην ένταση του ελέγχου.
Υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος: η καταγραφή των περιστατικών βίας σε μια επίσημη βάση δεδομένων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τη διαμόρφωση του προφίλ των σχολικών μονάδων. Αυτό το σχολείο δεν έχει «βία» – εκείνο το σχολείο έχει «βία». Ο «πελάτης» - γονέας μπορεί να διαλέξει το προϊόν που θα αγοράσει.
Για άλλη μια φορά τα λόγια του υπουργού, περί «της στήριξης του εκπαιδευτικού» αποδεικνύονται κενά και ψεύτικα, διότι με την υπογραφή του δείχνει με το δάχτυλο τους εκπαιδευτικούς, ως άτομα που ευθύνονται, για οποιοδήποτε περιστατικό ονομάζει bulling, ο καθένας που βρίσκεται έξω από την εκπαιδευτική πράξη. Ο καθένας μπορεί, πλέον, να εγκαλεί τον εκπαιδευτικό, να τον μηνύει που δεν έχει κάνει «όσα έπρεπε» και να τον διαπομπεύει ενίοτε…
Η ΔΟΕ είναι κάθετα αντίθετη με τις πρακτικές του υπουργείου που «διά της βίας» (υποχρεωτικότητας) οργανώνει την «πρόληψη κατά της βίας» συνεχίζοντας την πολιτική του αυταρχισμού και του εκφοβισμού απέναντι στους εκπαιδευτικούς. 
Είχαμε πάρει θέση σχετικά με το αν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στις διαδικασίες αυτές από το 2014 (1125/10-10-2014) τονίζοντας ότι «είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του συλλόγου των διδασκόντων και δεν μπορεί να τεθεί σε βάση υποχρεωτικότητας».
Η ΔΟΕ καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων που δεν συμμετέχουν στις ΟΔΠ.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: