ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Από τα αποθεματικά των ταμείων οι συντάξεις του Μαρτίου

Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά. Όταν "φαγωθούν", τι γίνεται; Τα έτοιμα έλεγε η γιαγιά μου "τρώγονται" γρήγορα!

Κ α λ έ ς  Α π ό κ ρ ι ε ς!
protothema.gr
Για αφανισμό των αποθεματικών στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), για να πληρωθούν οι συντάξεις του Μαρτίου, κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τον Γ. Κατρούγκαλο 16 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου και συνυπογράφοντες τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση.

Όπως αναφέρουν -επικαλούμενοι δημοσιογραφικές πηγές- η διοίκηση του ΕΤΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην ρευστοποίηση ομολόγων 90 εκατ. ευρώ στην ονομαστική τους αξία -σε συνέχεια της ρευστοποίησης ομολόγων 50 εκατ. ευρώ προ δύο μηνών- με σκοπό να συμπληρωθεί το έλλειμμα από τα 280 εκατ. ευρώ που υπολείπονται κάθε μήνα για την πληρωμή 1.100.000 δικαιούχων επικουρικών συντάξεων για τον Μάρτιο.

Οι βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν πως πρόκειται για ενέργεια, η οποία πλήττει καίρια τους σημερινούς και τους αυριανούς συνταξιούχους, χωρίς να δίνεται λύση στο πρόβλημα της μηνιαίας εξεύρεσης συντάξεων τεσσάρων μηνών και χωρίς καν να υπολογίζονται οι 135.000 συντάξεις που βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται οι ερωτώντες βουλευτές, το Ταμείο έχει ατύπως προτείνει στο υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 6% έως 8% για όλους από το πρώτο ευρώ.

Κατόπιν αυτών, γίνεται λόγος όχι μόνον για άτυπη κήρυξη στάσης πληρωμών από το ΕΤΕΑ (αφού δεν δύνανται να καταβάλλουν συντάξεις παρά μόνο με την πώληση ομολόγων από τα αποθεματικά), αλλά και για «ποινικές ευθύνες για τις ενέργειες της Διοίκησης και των μελών του ΔΣ», αφού ρευστοποιεί τα αποθεματικά του Ταμείου σε σαφώς μικρότερες τιμές, «ζημιώνοντας την περιουσία των ασφαλισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: