ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Καρκίνος: νόσος που μπορεί να προληφθεί

Όσοι/σες σκέπτονται πολύ αρρωσταίνουν... Γι' αυτό χαλαρώστε.
kathimerini.gr
Αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε το παραμικρό προκειμένου να αποτρέψετε την εμφάνιση καρκίνου, σφάλλετε. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές, ο καρκίνος, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι ακόμα μια νόσος που μπορεί να προληφθεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ποσοστό 82% για τις γυναίκες και 78% για τους άνδρες ο καρκίνος του πνεύμονα που εμφάνισαν θα μπορούσε να έχει αποτραπεί μέσα από υγιεινές συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει και για το 29% των γυναικών και το 20% των ανδρών που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού, όπως θα μπορούσε να γίνει και στο 30% των νοσούντων από παγκρεατικό καρκίνο. Συνολικά, το 25% του καρκίνου στις γυναίκες και το 33% στους άνδρες θα μπορούσε δυνητικά να έχει αποτραπεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες στους καρκινοπαθείς επειδή αρρώστησαν. Προφανώς ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες διατήρησής μας σε καλή υγεία είναι η άμεση διακοπή του καπνίσματος, ο περιορισμός της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, η διατήρηση στο ιδανικό σωματικό βάρος έτσι ώστε ο δείκτης μάζας σώματος να βρίσκεται περίπου στο 25 (αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαστε αδύνατοι, αλλά να μην είσαστε και παχύσαρκοι), ενώ απαραίτητη είναι η καθημερινή άσκηση που πρέπει να προσεγγίζει τα 150 λεπτά ήπιας δραστηριότητας την εβδομάδα.
Η αλήθεια είναι ότι οι μικρές αλλαγές του τρόπου ζωής μας μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση πολλών καρκίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: