ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Στη χώρα του εύρυθμου μπάχαλου

kathimerini.gr
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ 
Ας υποθέσουμε ότι απόψε στο διαμέρισμα του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση εισβάλλει ο κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας. Σπάει την πόρτα, ο κ. Κυρίτσης πετάγεται στον ύπνο του, αλλά ο Παλαιοκώστας του κάνει νεύμα να μην ανησυχεί και ότι απλώς θα ρίξει έναν υπνάκο στον καναπέ γιατί είναι κουρασμένος. Με τη γνωστή προοδευτική ευρυχωρία του ο Κυρίτσης το δέχεται, αλλά την επομένη οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Ο Παλαιοκώστας τον ενημερώνει ότι τρελάθηκε με το σπίτι και ότι θα παρατείνει για μερικές εβδομάδες τη διαμονή του.
Την πρώτη μέρα αρχίζει και χρησιμοποιεί το κομπιούτερ και την τουαλέτα του, τη δεύτερη στήνει ένα αντίσκηνο και ένα καζάνι στο σαλόνι, και από τα επόμενα βράδια αρχίζει και καλεί τους φίλους του στήνοντας πάρτι με τις μουσικές που γουστάρουν. Παρεμπιπτόντως, κρεμά στο μπαλκόνι και ένα πανό με αίτημα την αποφυλάκιση του αδελφού του Νίκου, και καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «μούφα Αριστερά».
Ε, λοιπόν θα ’θελα ειλικρινά να μας πει ο κ. Κυρίτσης: Θα άφηνε τον Παλαιοκώστα να κάνει ό,τι γουστάρει στο σπίτι του «στον βαθμό που δεν θα ενοχλούσε την εύρυθμη λειτουργία του»; Η φράση δεν μπήκε τυχαία σε εισαγωγικά. Ετσι απάντησε ο κ. Κυρίτσης, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους αλληλέγγυους (sic) που κατέλαβαν το Αριστοτέλειο. «Στον βαθμό που δεν ενοχλούν την εύρυθμη λειτουργία τού πανεπιστημίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα», είπε θεωρώντας απολύτως φυσιολογικό κάποιες εκατοντάδες νεαροί να μετατρέπουν σε κάμπινγκ ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Θα ρωτήσετε ευλόγως: «Περίμενες κάτι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να αλλάζουν διαδρομή τα τρόλεϊ για να μην τα καίνε οι αναρχικοί του Πολυτεχνείου, ένα κάμπινγκ σε ΑΕΙ σε πείραξε»; Ε, λοιπόν ναι και θα σας εξηγήσω τον λόγο. Ακουγα χθες στο ραδιόφωνο έναν βουλευτή της Ν.Δ. να επικαλείται ως αιτία της ανοχής των πολιτών σε όλα αυτά τα κρούσματα ανομίας, τη γνωστή καραμέλα περί «κυριαρχίας της ιδεολογίας της Αριστεράς». Και ειλικρινά ήθελα να παρέμβω –αν μπορούσα– στη συζήτηση και να τον ρωτήσω «βρε ανόητε, ποιος κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια; Η Αριστερά ή εσείς εναλλάξ με το ΠΑΣΟΚ»;
Και κάπως έτσι θυμήθηκα μια συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει ο Θοδ. Πάγκαλος το 2007. Είχαν και τότε καταλάβει κάποιοι αναρχο-τέτοιοι το Αριστοτέλειο και τον ρώτησα ποιος φταίει για τη διαχρονική κατάντια του ασύλου. Ιδού τι μου απάντησε: «Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι απούσα η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Αν πάτε στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ή στην ΑΣΟΕΕ θα δείτε ότι θυμίζουν πλέον ένα τεράστιο παζάρι. Διάφοροι πλανόδιοι πωλούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς χωρίς άδεια, χωρίς αποδείξεις, χωρίς να πληρώνουν φόρους. Το να περιπολούν, λοιπόν, οι αστυνομικοί στους εξωτερικούς χώρους των πανεπιστημίων, όπως περιπολούν στους δρόμους, και να συλλαμβάνουν αυτούς που πουλάνε αφρικανικά αγαλματάκια, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι παρεμποδίζει την ομαλή διαπάλη των ιδεών. Εκτός αν δεχθούμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα σημαίνει βρώμα, ακαταστασία και καταστροφή δημοσίων κτιρίων. Διότι αυτή είναι η κατάσταση στα πανεπιστήμια».
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αυτονόητη παρατήρηση του Πάγκαλου από τους τάχα προοδευτικίζοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έπεσαν να τον φάνε γιατί δήθεν εισηγήθηκε την κατάλυση του ασύλου. Ακόμη δε μεγαλύτερη αμηχανία προκάλεσε στη Ν.Δ. Διότι εξέθεσε την ατολμία της να παρέμβει, ενώ τότε κυβερνούσε.
Τι θέλω να πω με δυο λόγια; Για την πλήρη ανομία και ατιμωρησία που επί ΣΥΡΙΖΑ τείνει να κυριαρχήσει ως «φυσιολογικός τρόπος ζωής» έχουν τεράστια ευθύνη τα δύο κόμματα της Μεταπολίτευσης. Εκείνα είναι που επί δεκαετίες ανέχθηκαν μια δράκα νεαρών να κλείνουν όποτε γουστάρουν την πρωτεύουσα και επί των ημερών τους μετατράπηκαν σε γιάφκες ανομίας ολόκληροι όροφοι πανεπιστημίων. Γι’ αυτό και είναι πλέον εξοργιστικό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. όλα τούτα να τα αποδίδουν στην τάχα κυρίαρχη αναρχία της Αριστεράς, όταν εκείνοι ήταν που την εξέθρεψαν λόγω της ατολμίας τους να επιβάλουν απλώς τους νόμους, όπως οποιαδήποτε κυβέρνηση σε οποιοδήποτε σύγχρονο κράτος.
Κατά τα λοιπά, όσοι έχουμε σώας τας φρένας απορούμε αν πρέπει πρώτα να τα κάνουν μπάχαλο οι γραφικοί στο Αριστοτέλειο για να παρέμβει η αστυνομία, σαν τον κ. Κυρίτση που περιμένει τον Παλαιοκώστα να φτιάξει και ελικοδρόμιο στην ταράτσα του για να αρχίσει να αναρωτιέται αν διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της πολυκατοικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: