ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Μαγειρεία, ντουσιέρες και αντίσκηνα στο campus του ΑΠΘ


kathimerini.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Πάνω από 1.000 άτομα έχουν κατασκηνώσει σε πανεπιστημιακό campus –του ΑΠΘ, συγκεκριμένα– χωρίς την άδεια του ιδρύματος και οι αρχές απλώς τους... παρατηρούν. «Είναι ένδειξη της ανομίας που επικρατεί στην Ελλάδα. Σε καμία άλλη πολιτισμένη χώρα δεν θα μπορούσαν άγνωστοι να κατασκηνώσουν σε πανεπιστημιακό campus και η αστυνομία να μη δρα», ανέφερε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην «Κ» για το «No Border Camp Thessaloniki 2016» που οργανώνεται στην πόλη έως τις 24 Ιουλίου από Ευρωπαίους ακτιβιστές, με σκοπό να αναδειχθεί το θέμα των προσφύγων. Η ηγεσία του ΑΠΘ, με στόχο την προστασία των εγκασταστάσεών του και της δημόσιας υγιεινής, αφού μέσα στο campus είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έχει ενημερώσει–εκτός από την αστυνομία, τον δήμο, την περιφέρεια και τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης, – τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, μαγειρεία με καζάνια, μεγάλες κατσαρόλες, συσκευές υγραερίου, ντουσιέρες είναι λίγα από όσα έχουν στήσει οι οργανωτές του camp. Οι ομοϊδεάτες τους Ελληνες προχώρησαν από προχθές σε κατάληψη της Νομικής και της Φιλοσοφικής Σχολής για να αξιοποιήσουν υποδομές τους, με πρώτο στόχο, ως φαίνεται, τις τουαλέτες, αφού πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ επεσήμαναν στην «Κ» την έλλειψη χημικών τουαλετών από τον εξοπλισμό του camp. Κατά τα λοιπά, είναι ιδιαίτερα καλά οργανωμένοι. Χαρακτηριστικά, κατασκήνωσαν στο πιο σκιερό σημείο του campus, ενώ στην ιστοσελίδα τους παρέχουν πληροφορίες για τις διευκολύνσεις (facilities) που προσφέρει το ΑΠΘ και νομικές συμβουλές για το τι ισχύει στην Ελλάδα για πορείες και κατοχή όπλων και ναρκωτικών ουσιών, όπως η κάνναβη.

Ποιοι είναι; Ουδείς γνωρίζει. Ενα στίγμα της ιδεολογικής ταυτότητάς τους δίνει το σύνθημα που κυριαρχεί στο πρόγραμμά τους για «την κυκλοφορία των διεθνικών αγώνων ενάντια σε κράτος, εθνικισμό, πατριαρχία και κεφάλαιο». Επίσης, ουδείς γνωρίζει τα κεφάλαια που χρηματοδοτούν το «No Border Camp Thessaloniki 2016», ενώ το καραβάνι ξεκίνησε από τη Φρανκφούρτη.

Για το θέμα, στο ΑΠΘ έχει συσταθεί πενταμελής συντονιστική επιτροπή, η οποία είναι σε ευθεία συνεννόηση με την σε επιφυλακή Σύγκλητο. Πάντως, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. έρευνα για τυχόν διάπραξη αυτόφωρων αξιόποινων πράξεων εντός του ΑΠΘ. «Από το τι θα διατάξει η Εισαγγελία μέχρι το τι θα βγάλει η έρευνα και θα αποφασίσουν οι επιχειρησιακά αρμόδιοι, ο δρόμος είναι μεγάλος», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΠΘ. Και τόνισε: «Ωστόσο όσο περνά η ώρα και αυξάνει ο αριθμός των κατασκηνωτών, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η παρέμβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: