ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των Αρτινών, το River Party του Νεστορίου μας!

Γιατί να είσαι απομίμηση γίνε ο πραγματικός ΕΣΥ!!!

Η απομίμηση είναι ο φόρος που πληρώνει η μετριότητα στην ιδιοφυΐα.
Όσκαρ Ουάιλντ...
gnomiartas.gr
Γράφτηκε από τον  Κώστα Γκέτση
-Τι παραπάνω απ’ την Άρτα, έχει το Νεστόριο της Καστοριάς και το πολιτιστικό καλοκαίρι εκεί, είναι το σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα;
Πάλι τα ίδια! Ούτε η στοιχειώδης φαντασία στον προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε μέσα απ’ αυτές να βρει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή τον πολιτιστικό της βηματισμό, απ’ τον οποίο θα προκύψει και η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Απωθητικό και στο διάβασμα ακόμη, το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Δήμος Αρταίων για το πολιτιστικό καλοκαίρι ή πως αλλιώς το ονομάζει. Αυτό ακριβώς που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, την ίδια ημέρα, θα συμβεί και φέτος. Το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου, θα το καλύψουν οι εκδηλώσεις των δημοτικών σχολείων, για να λάβουν στην συνέχεια την σκυτάλη, τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, να ακολουθήσουν κάποιες θεατρικές παραστάσεις, οι παραστάσεις καραγκιόζη και ο χορός καλά κρατεί. Στο ίδιο έργο θεατές!
(Μακριά από μας κάθε διάθεση υποτίμηση της δουλειάς και της προσπάθειας, που έκαναν σχολεία και πολιτιστικοί φορείς. Αντίθετα την προσπάθεια αυτή, διαρκώς επαινεί η «Γ», μιας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται η δουλειά τους).
Ζητούμενο, εδώ και πολλά χρόνια, είναι το πολιτιστικό καλοκαίρι σ’ όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων, να αποκτήσει ταυτότητα. Να προκύψουν ενότητες πολιτιστικών δράσεων, αλλά και πολιτιστικής δημιουργίας, οι οποίες θα αναδείξουν την Άρτα και περάν των ορίων της και σε μια προοπτική θα την καταστήσουν προορισμό και για επισκέπτες, από άλλα σημεία της πατρίδας μας. Όπως έχει γίνει σε μια σειρά ελληνικών πόλεων, που έκαναν το αυτονόητο και απλό. Δημιούργησαν τα πολιτιστικά τους δρώμενα, πάντα με φόντο αυτό που έχουν. Υπάρχουν και χαρακτηριστικά παραδείγματα:
-Τι παραπάνω απ’ την Άρτα, έχει το Νεστόριο της Καστοριάς και το πολιτιστικό καλοκαίρι εκεί, είναι το σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα;
Τίποτα απολύτως. Εκεί βασίζουν το όλο πρόγραμμα στον ποταμό Αλιάκμονα, ενώ χωρίς καμία δόση υπερβολής, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, ότι σε φήμη και σημασία, είναι τεράστια η διαφορά που έχει ο Άραχθος, σε σχέση με το προαναφερόμενο σημείο αναφοράς.

-Γιατί δεκαετίες τώρα, παρά τις συνεχόμενες προτάσεις, δεν μπόρεσε καμία δημοτική αρχή, να καθιερώσει τον θεσμό ενός φεστιβάλ Αράχθου;
Αστεία η όποια δικαιολογία, περί δυσκολίας του εγχειρήματος. Απλό, πολύ απλό, είναι να δημιουργηθεί και να ριζώσει ένας θεσμός. Στην Άρτα, έλειψε η τόλμη και η φαντασία. Όπου το πολιτιστικό γίγνεσθαι, ήταν και θεωρείται απ’ ΟΛΟΥΣ, μια τυπική διαδικασία και τίποτα πάρα πέρα. Τόσο απλά και τόσο συγκεκριμένα. Όπως ακριβώς το κάνει ο νυν δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, το έκανε ο προκάτοχός του Γιάννης Παπαλέξης, κατά ένα μέρος το έκανε και ο Πάνος Οικονομίδης, που όμως στα θετικά του, πρέπει να καταγραφεί η προσπάθεια με την διοργάνωση των ποιοτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του θεσμού «ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ», που κι αυτή έμεινε στην μέση. Να μην πάμε πιο πίσω, γιατί τα ίδια θα συναντήσουμε.
Λες και μας… κυνηγάει η κατάρα του ΠατροΚοσμά του Αιτωλού! Όλοι πριν αναλάβουν την όποια θέση ευθύνης, εν προκειμένω δήμαρχοι, θέλουν να φέρουν την «φαντασία στην εξουσία», για να θυμηθούμε και λίγο τον Μάη του ’68 και όταν κάθονται στην δημαρχιακή καρέκλα, επείγονται για το τυπικό. «Άντε να μην πουν ότι δεν κάναμε εκδηλώσεις» φέρονται να λένε και η Άρτα, μαζί με την ανήσυχη νεολαία της, να περνάει ένα ακόμη καλοκαίρι, χωρίς το ελάχιστο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται στα διάφορα clubs, που και αυτή την έλλειψη εκμεταλλεύονται και κάνουν χρυσές δουλειές!
Ασε δε που φέτος είχαμε και την… υπέρβαση. Ο νυν δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ήθελε να κλείσει το Θέατρο του Κάστρου, γιατί λέει είχε προβλήματα, τα οποία με την κατακραυγή του κόσμου, λύθηκαν μέσα σε πέντε ημέρες. Γνωστή είναι η ιστορία, να μην την επαναλάβουμε, αλλά είναι δεικτική της νοοτροπίας, που θέλει τους δημάρχους, να προγραμματίζουν αλληθωρίζοντας στο πως θα βγούμε απ’ την υποχρέωση!
Να μελαγχολήσουμε για μια ακόμη φορά. Έχουμε τον θησαυρό που λέγεται Άραχθος, σε όλες τις εκδοχές του, έχουμε το παγκόσμιο μνημείο, το Γεφύρι της Άρτας και κανένας, ποτέ, δεν σκέφτηκε να προγραμματίσει, έστω και την πολιτιστική ζωή της περιοχής, με φόντο και βάση αυτά.
-Δεν είμαστε άξιοι της τύχης μας;
Είμαστε και παραείμαστε! Γιατί όποιος βγαίνει και κάνει σοβαρές πολιτιστικές προτάσεις, ίσως και με το περιεχόμενο του σημερινού σημείωμα το πολύ, να τον περάσουν για γραφικό, λέγοντας οι ξεροκέφαλοι που παριστάνουν τους τοπικούς παράγοντες, την ίδια δικαιολογία διαρκώς. «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» και δεν ντρέπονται, ούτε οι ίδιοι, αλλά και ούτε και αυτοί που τους εκλέγουν και τους στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: