ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


mathites.gr

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ «ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΕΙ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΙ!
14 Δεκέμβρη είναι μέρα πανελλαδικής απεργίας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές θα βγουν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσουν ζωή, δουλειά, μόρφωση με δικαιώματα.

Μαζί τους θα είμαστε και όλοι εμείς! Οι μαθητές που από την αρχή της χρονιάς βρισκόμαστε σε αγώνες για ένα σχολείο που δε θα μας εξοντώνει, αλλά θα μορφώνει πραγματικά, για ζωή με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού επιτίθενται σε ό,τι δικαιώματα έχουν απομείνει σε μας και τις οικογένειές μας.

14 Δεκέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό γιατί:
  • δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για τη μόρφωσή μας.
  • τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης για άλλη μια φορά δίνει λεφτά – ψίχουλα για τα σχολεία μας αφήνοντάς τα πραγματικά στον αέρα, χωρίς θέρμανση, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μπορούμε να κάνουμε μάθημα.
  • δεν δεχόμαστε το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας, του τρεχαλητού και των σκόρπιων γνώσεων, που η κυβέρνηση με το νέο νόμο που ετοιμάζει το κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό. Ήδη, βάζοντας και την παιδεία στο μνημόνιο ετοιμάζεται να φέρει αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, να μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες…
  • το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
  • η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει κι άλλα μέτρα ενάντια σε μας και τις οικογένειές μας. «Βγάζει στο σφυρί» τα σπίτια χιλιάδων οικογενειών με τους πλειστηριασμούς, φορτώνει στις πλάτες των οικογενειών μας 1 δισ. ευρώ φόρους.
Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση μάς θέλει με σκυμμένο το κεφάλι, να μη διεκδικούμε, να καθόμαστε στ’ αυγά μας. Ετοιμάζεται ακόμα και να καταργήσει με νόμο το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν για τα δικαιώματά τους.

Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή και τα όνειρά μας! Ως εδώ!
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους, με όλο το λαό για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα.

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!
10:00, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας-στάση ΗΣΑΠ Ομόνοια)
Σε κάθε σχολείο συζητάμε, οργανώνουμε τον αγώνα μας, συντονιζόμαστε για να γίνει ο αγώνας μας ακόμα πιο δυνατός. Ήδη σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να οργανωθούμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας καλύτερα φτιάχνονται Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών ανά πόλη, περιοχή κ.λπ.
Η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας καλεί στα μέσα Γενάρη σε συνάντηση τις Συντονιστικές Επιτροπές Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Λαμίας, Τρικάλων, Καλαμάτας, Γρεβενών, Γιαννιτσών, Αμαλιάδας, Ληξουρίου και απ’ όποια άλλη περιοχή έχουν συντονιστεί οι μαθητές μεταξύ τους, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.
Παλεύουμε για σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!!

Διεκδικούμε:
  • Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο.
  • Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
  • Δωρεάν είσοδος των μαθητών στα ΜΜΜ, σε κινηματογράφους και θέατρα.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: