ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού: Να τα πούμε;


ΕΙΡΗΝΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΓΑΠΗ


 Την Παρασκευή 22 του Δεκέμβρη ώρα 11 το πρωί και στον πεζόδρομο της πόλης μας, οι μαθητές/μαθήτριες της πέμπτης και της έκτης, θα ψάλλουν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές τη πατρίδας μας, υπό τη διεύθυνση του δασκάλου μουσικής του σχολείου μας, Αναστάσιου Χασιώτη, ο οποίος θα συνοδεύσει τις φωνές των παιδιών μας με τους μελωδικούς ήχους του ακορντεόν του.

Θα τα πούμε... πρώτοι από όλους!

Η χορωδία μας θα κάνει μία στάση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα επισκεφθεί τον "πρώτο πολίτη" του Δήμου μας, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, για να του τα "πούμε" και να του ευχηθούμε...
Μία παράδοση που αντέχει ακόμη...


Τα κάλαντα είναι ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα έθιμα που λαμβάνουν χώρα κατά την περίοδο των εορτών. Τα παιδιά περνούν από σπίτια, καταστήματα και δημόσιους χώρους, ρωτώντας αν μπορούν να τα πουν. Αν η απάντηση είναι θετική, ψάλλουν τα κάλαντα της περιοχής τους και οι νοικοκυραίοι τους δίνουν κάποιο φιλοδώρημα.
Μόλις πάρουν το χαρτζιλίκι δίνουν ευχές στο νοικοκύρη, συνεχίζοντας τον αγώνα τους προκειμένου να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια και καταστήματα, ώστε να μαζέψουν περισσότερα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: