ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αναμοριοδότηση Σχολικών Μονάδων: Όπως αναμενόταν, "πετσοκομμένες" οι προτάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων από το υπουργείο



Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε την πρόταση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ) και στις Ομοσπονδίες (ΔΟΕ,  ΟΛΜΕ), προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους μέχρι 10 Ιανουαρίου.
Η παραπάνω διαδικασία αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, με στόχο τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάταξης και την αποκατάσταση αδικιών, που υπάρχουν όσον αφορά τις κατηγορίες μοριοδότησης των σχολικών μονάδων από περιοχή σε περιοχή.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς μοριοδοτούνται ως εξής:

 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
(στις παρενθέσεις η πρόταση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς)
Αυξημένη μοριοδότηση μόνο για τα Δημοτικά Σχολεία: Επταχωρίου, του οποίου ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία και  Διποταμίας, το οποίο παρουσιάζει σταθερή φθίνουσα πορεία ως προς το μαθητικό δυναμικό του.
1. Καστοριάς Α = 1 μόριο     (4)
2. Μανιάκων Β = 2 μόρια    (5)
3. Άργους Ορεστικού (5), Δισπηλιού (5), Αμπελοκήπων (7), Μαυροχωρίου (6), Πολυκάρπης (6), Τοιχιού  (7), Κολοκυνθούς (6), Μεσοποταμίας (6), Χιλιοδένδρου (7), Κεφαλαρίου (7) και Λεύκης (7) Γ = 3 μόρια.
4. Κορησού (7), Κωσταραζίου (7), Καλοχωρίου (7),  Πενταβρύσου (8)Δ = 4 μόρια.
5.  Ασπροκκλησιάς (10), Οινόης (12), ΣΤ = 6 μόρια.
6..  Νέου Οικισμού (12), Νεστορίου (11) Ζ = 7 μόρια.
7. Διποταμίας (14)ΙΑ = 11 μόρια.
8. Επταχωρίου (14), ΙΓ = 14 μόρια.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον πίνακα για όλη τη χώρα(πηγή: esos.gr)


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΑΠΟΡΙΕΣ
1. Είναι επιβεβλημένο το Δημοτικό Σχολείο Επταχωρίου να καταργηθεί επιτέλους, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχει ανασταλεί η λειτουργία του. Ο/Η εκπαιδευτικός που είναι τοποθετημένος/η είναι ευνοημένος/η και αυτό αποτελεί μία αδικία έναντι κάποιων άλλων, που δεν μπορούν να πάρουν τα ΙΔΙΑ μόρια με τον ΙΔΙΟ "εύκολο" τρόπο...
2. Γιατί στο γειτονικό Ν. Κοζάνης την αδιαμφισβήτητη έδρα της περιφέρειας, η πρόταση του υπουργείου περιέχει μεγαλύτερη μοριοδότηση για τις σχολικές μονάδες Πτολεμαΐδας Σιάτιστας, και Νεάπολης; Οι τρεις περιοχές είναι δίπλα στην Εγνατία και οι δύο πρώτες αποτελούν αστικά κέντρα και έδρες Δήμων. Τι προκαλεί την αυξημένη μοριοδότηση; Η βεβαρημένη ατμόσφαιρα;
3. Ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, την περίοδο 2009-2014, είχα διατυπώσει τη θέση και την άποψή μου, πως σε επίπεδο περιφέρειας και κάτω από τις ίδιες συνθήκες, τις οποίες ορίζει το θεσμικό πλαίσιο, δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. 
Αυτό όμως, απαιτεί την ύπαρξη ένας γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των υπηρεσιακών συμβουλίων της περιφέρειάς μας, ώστε να αποφευχθούν  ενδεχόμενες  στρεβλώσεις, ανισότητες και αδικίες.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: