ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Προϋπολογισμός άδικος και αντιλαϊκός - Αποτύχατε δύο φορές, δεν θα υπάρξει τρίτη


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση ”για τον τρόπο που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου”.
Αναφέρθηκε στην προεδρική εκλογή του 2015 και είπε: ”Εσείς που λέγατε ότι θα είσαστε κάθε λέξη του Συντάγματος ευτελίσατε το Σύνταγμα, εργαλειοποιώντας την εκλογή Προέδρου και ρίχνοντας την κυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή και με τον κ. Κουβέλη, για να έλθετε μετά από ένα εξάμηνο να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές...Κοροϊδέψατε δύο φορές τον ελληνικό λαό. Τη μία φορά σαν αντιμνημονιακή δύναμη, την δεύτερη σαν μνημονιακή. Το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι 100 δισ. ευρώ”.
Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι είναι ”χρήσιμοι ηλίθιοι”, και πρόσθεσε: ”τρίτη ευκαιρία δεν έχετε. Αποτύχατε και σαν αντιμνημονιακοί και σαν μνημονιακοί”.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό υποστήριξε ότι επαναλαμβάνει «την ίδια αποτυχημένη συνταγή, είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός, πολλών φόρων, άδικος και αντιλαϊκός», ενώ σημείωσε πως οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω, με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018.
«Η κυβέρνησή σας έχει ήδη βάλει τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο, υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018, για ποια καθαρή έξοδο μιλάτε;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Πρόσθεσε ότι τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτική της κυβέρνησης είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, ενώ την κατηγόρησε ότι διαλύει τη μεσαία τάξη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αχρείαστα τα υπερπλεονάσματα του 2016 και του 2017, λέγοντας ότι δεν προέκυψαν από την υπεραπόδοση της οικονομίας, αλλά είναι προϊόν της απαράδεκτης υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας.
«Γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητάνε οι πιστωτές μας;» ρώτησε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή τη συνειδητή επιλογή των μεγαλύτερων υπερπλεονασμάτων για να μοιράζει επιδόματα «αντιγράφοντας τις χειρότερες πελατειακές λογικές τις μεταπολίτευσης».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η φοροδιαφυγή αυξάνεται διαρκώς, ενώ υποστήριξε ότι «η ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή κατά πάντων, η διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών, η μείωση επενδυτικών και κοινωνικών δαπανών έφεραν το δήθεν υπερπλεόνασμα και τη δήθεν υπεραπόδοση».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Μας είπατε κ. Τσίπρα ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι μεγάλης σημασίας. Φταίω εγώ τώρα αν σας πως ψεύτη; Ή μήπως προτιμάτε το κωλοτούμπας, που έχετε πατεντάρει;» ανέφερε, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.
«Το πρόβλημά σας κ. Τσίπρα δεν είναι η ιδεολογία σας, αμφιβάλλω αν έχετε οποιαδήποτε» συνέχισε και πρόσθεσε: «Το πρόβλημά σας τελικά κ. Τσίπρα είναι ο αφόρητος κυνισμός και η βαθιά σας ανηθικότητα και όσο παραμένετε στην εξουσία καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δημιούργησε μία νέα ολιγαρχία «για να συναλλάσσεστε μαζί της».
Mάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «εμείς δεν πανηγυρίζαμε αγκαλιά με καναλάρχες όταν άλλαζαν οι ιδιοκτησίες των καναλιών». «Όχι μόνο είστε διαπλεκόμενοι, παινεύεστε γι' αυτό» συμπλήρωσε.
«Φτιάξατε στο Δημόσιο βιομηχανία γραμματέων, αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων και των κρατικών φορέων» συνέχισε, λέγοντας πως η Ν.Δ. θα βάλει τέλος «σε αυτό το έκτρωμα» και ο ίδιος δεν θα υποσχεθεί μονιμοποιήσεις στους συμβασιούχους για μερικές χιλιάδες ψήφους.
Τέλος κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμο και «εμείς έτοιμοι να το υλοποιήσουμε ... έχουμε και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Ο ένας, όπως είπε, είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. «Μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους και ταυτόχρονα να συγκρατήσουμε τις δαπάνες» τόνισε.
Δεύτερος άξονας είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία με στιβαρό κοινωνικό πρόγραμμα, όπως είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ελληνική κοινωνία είναι εγκλωβισμένη σε σπιράλ θυμού και παραίτησης. «Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι μπορούμε να ενώσουμε την κοινωνία απέναντι στον διχασμό και την πόλωση» συνέχισε και καταλήγοντας ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και «συνεχίζει τον δικό της αγώνα ώστε το 2018 να είναι το έτος της μεγαλής πολιτικής ανατροπής για να κερδίσουμε το δικό μας μέλλον, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αξίζουμε καλύτερα από αυτό που έχουμε σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: