ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

10 Οκτώβρη: Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Ανάλγητη η υπηρεσία εξουθενώνει τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου

«τίς ὁ τὴν πόλιν ἐξαπατῶν; οὐχ ὁ μὴ λέγων ἃ φρονεῖ;»
Δημοσθένης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στο επίκεντρο σήμερα είναι οι άνεργοι νέοι μας. Πολλά χρόνια στα θρανία, ξοδεύοντας οι γονείς τους μία ολόκληρη περιουσία και στο τέλος να καταλήγουν στο εξωτερικό, φεύγοντας από την πατρίδα όχι μόνο τα "καλά μυαλά" αλλά και το "καλό DNA". 
Όσα δε από τα παιδιά μας κάνουν το λάθος να μείνουν, αντιμετωπίζονται με τόση αναλγησία, ψυχρότητα, σκληρότητα και απανθρωπιά, που μοιραία διαταράσσεται η ψυχική τους υγεία!



Κατά τη χθεσινή, λοιπόν, συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο (15 ώρες), τοποθετήθηκαν όχι σε ένα, όχι σε δύο, όχι σε τρία, όχι σε τέσσερα! αλλά σε πέντε σχολεία και μάλιστα σε απομακρυσμένα ολιγοθέσια!! 
Οι συνάδελφοι μετακινούνται καθημερινά από γειτονικό νομό και θα είναι αναγκασμένοι να υποστούν μία άκρως βασανιστική και επώδυνη καθημερινότητα, προκειμένου να εξασφαλίσουν το ισχνό μεροκάματο του τρόμου. Καθημερινά θα διδάσκουν τρεις ώρες, ενώ θα μπορούσαν άνετα να τοποθετηθούν σε τρία σχολεία για τρεις μέρες, από πέντε ώρες στο καθένα, γλιτώνοντας έτσι δύο άσκοπες, κοστοβόρες μετακινήσεις.
Απορώ και εξίσταμαι ως ενεργός πολίτης, τι συνειρμοί λειτούργησαν στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, ώστε να καταλήξουν σε μία τέτοια απόφαση που μόνο ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και δημιουργεί  αναστάτωση στη σύνταξη του ωρολόγιου προγράμματος του κάθε σχολείου.
Ειρήσθω εν παρόδω για λόγους διαφάνειας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης, τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου οφείλουν  να δημοσιοποιήσουν τις ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας της κάθε σχολικής μονάδας. Έτσι δεν θα πλανάται ή άποψη πως "τακτοποιούνται οι ημέτεροι" και θα αποδειχθεί πως οι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς εμπάθεια και εμμονικά σύνδρομα...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Ανακοίνωση Προσωρινών τοποθετήσεων εκπαιδευτικών-Διαθέσεων για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας για το διδακτικό έτος 2018-2019


Σας ανακοινώνουμε: α) τις προσωρινές τοποθετήσεις – Διαθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, β) τις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που διατέθηκαν από τη ΔΔΕ Καστοριάς- Διάθεση αυτών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας και γ) Διάθεση εκπαιδευτικών που ήρθαν από άλλο ΠΥΣΠΕ για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου
Συνημμένα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: