ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης




Αρ. Πρωτ. 968      Αθήνα 17/10/2018 

Προς 
1. τον Υπουργό Παιδείας 
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου 

Κοιν. 

1. Υπουργό Οικονομικών 
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 
2.Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων 
κ. Μιχαήλ Καλογήρου 
3.Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων 
κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο 
4. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 


Θέμα : Σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις» 

Κύριε Υπουργέ 
Στο άρθρο 1 παράγραφος 2, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται ότι «Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.». 
Επειδή η συγκεκριμένη διατύπωση δεν είναι σαφής και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεωρηθούν ως διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και οι διευθυντές-διευθύντριες δημοτικών σχολείων και οι προϊστάμενοι-προϊσταμένες νηπιαγωγείων, θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβασή σας ώστε να αποφευχθεί τέτοιο ενδεχόμενο. 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η διάταξη αναφέρεται στα πρόσωπα που διαχειρίζονται κεντρικά, σε επίπεδο Δήμου, τους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών και όχι σε εκπαιδευτικούς που διαδραματίζουν έναν καθαρά εκτελεστικό – διαμεσολαβητικό ρόλο ώστε να χρησιμοποιηθούν τα ελάχιστα χρήματα με τα οποία επιχορηγούνται οι σχολικές μονάδες, έχοντας παράλληλα διδακτικά καθήκοντα και διοικητικά με μεγάλο φόρτο εργασίας. Θεωρούμε, επίσης, ότι η συζήτηση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου δίνει την ευκαιρία να γίνει επανόρθωση της στρεβλής διάταξης που υποχρεώνει εκπαιδευτικούς διευθυντές/ντριες σχολείων και προϊστάμενες/ους νηπιαγωγείων που ορίζονται (δίχως καν να ερωτηθούν αν το επιθυμούν) ως μέλη των σχολικών επιτροπών να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τη στιγμή που δεν διαχειρίζονται κανένα απολύτως χρηματικό ποσό και να απαλλαγούν από αυτή την υποχρέωση (θυμίζουμε ότι το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί και στο παρελθόν από τη Δ.Ο.Ε.) που τους προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση είτε σε κόπο είτε σε δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: