ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

«Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΕΣΤΩΝ»



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8-10-2018 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
dakepenthess@gmail.com

«Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΕΣΤΩΝ»

Συναδέλφισσες/οι,
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε η τοποθέτηση των συντονιστών εκπαιδευτικού Έργου, έτσι όπως προέκυψαν μέσα από μια διαδικασία που εγείρει πάρα πολλά ερωτηματικά. Ως παράταξη καταγγείλαμε την προχειρότητα της διαδικασίας, «την αξιοκρατία του ορισμού των μελών του Συμβουλίου Επιλογής», την απαξίωση, την ειρωνεία και την έπαρση των διορισμένων μελών του Συμβουλίου Επιλογής κατά τη διαδικασία της προφορικής συνέντευξης και όλα αυτά σε βάρος καταξιωμένων συναδέλφων που επί πολλά χρόνια κατείχαν θέσεις ευθύνης και -αν μη τι άλλο- θα έπρεπε να τύχουν μια αξιοπρεπούς αντιμετώπισης την οποία όφειλε να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Τα διορισμένα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 5 Οκτωβρίου 2018, για την επιλογή των Οργανωτικών Συντονιστών των Π.Ε.Κ.Ε.Σ ευρισκόμενα σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία έπραξαν αυτό που τους υπεδείχθη. Καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, λογικής και ηθικής επέλεξαν και τοποθέτησαν ως οργανωτική συντονίστρια στο 1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ εκπαιδευτικό που επελέγη για πρώτη φορά σε θέση ευθύνης και με μηδενική εμπειρία σε παρόμοιες θέσεις. Η επιλογή αυτή -σκοπίμως φυσικά- «έθεσε εκτός νυμφώνος» τον αδιαφιλονίκητο διεκδικητή της εν λόγω θέσης, τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΠΤΣΗ, ο οποίος πληρούσε στο ακέραιο όλες τις προϋποθέσεις για μια τέτοια θέση.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • 3 χρόνια Διευθυντής Σπουδών ΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας.
  • 4 χρόνια Διευθυντής στο 1ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης.
  • 3 χρόνια συντονιστής για τη βία στην Κεντρική Μακεδονία.
  • 5 χρόνια μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του 3ου Πειραματικού Σχολείου.
  • Συμμετοχή σε πλήθος Επιτροπών στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Μέλος Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών (Διεύθυνσης ΠΕ Αν. Θεσσαλονίκης-2017).
  • Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολών 2009
και πολλά άλλα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • 35 χρόνια στην εκπαίδευση.
  • 21 χρόνια στην τάξη.
  • πρώτος στις γραπτές εξετάσεις Σχολικών Συμβούλων 2007 (98/100 με άριστα 100).
  • πρώτος στην κατάταξη Σχολικών Συμβούλων στην Κεντρική Μακεδονία το 2012.
  • Πρώτος πανελληνίως φέτος στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.
  • Πλήθος επιστημονικών άρθρων, συνεδρίων και επιστημονικών επιτροπών 
Η επιλογή αυτή προσβάλλει κατάφωρα το κοινό αίσθημα του εκπαιδευτικού κόσμου και, φυσικά, έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εκθέτοντας παράλληλα την επιλεγείσα για τη θέση αυτή. 
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ.Α.Κ.Ε/ΠΕ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας καθώς και τα διορισμένα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου που δε δίστασαν να στηρίξουν με την απόφασή τους το παράλογο, συντονισμένοι με τις καθ’ υπόδειξη κομματικές γραμμές και εγκλωβισμένοι πλήρως στις κομματικές τους ιδεοληψίες .

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: