ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Email:dake.adedy@gmail.com
ΑΘΗΝΑ 17/1/2020

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 15/1/2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση με κύριο θέμα το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση στο τέλος Ιανουαρίου.
Ήταν μια καλή, ειλικρινής, αποδοτική και ενημερωτική συνάντηση. Καταθέτουμε τα κυρία σημεία από τις απαντήσεις που είχαμε:
1)Ο ΕΦΚΑ θα ονομάζεται πλέον eΕΦΚΑ.
2)Η ασφάλιση παραμένει δημόσια και κοινωνική ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
3) Στη επικουρική ασφάλιση μπορούν να ενταχθούν πλέον όλοι όσοι δεν έχουν επικουρική ασφάλιση (αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες κλπ) με τους ορούς και κανόνες που λειτουργεί σήμερα το ταμείο.
4)Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης.
5) Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος βάση της εθνικής αναλογιστικής μελέτης, υπολογίζεται έως το 2070.
6) Καταργείται το πλαφόν" των 1300 Ευρώ (άθροισμα επικουρικής και κυρίας ασφάλισης που προέβλεπε ο Νόμος Κατρούγκαλου ) και απελευθερώνεται το ύψος των συντάξεων.
7) Αυξάνεται η επικουρική σύνταξη για όλους όσους έχουν 30 χρονιά συν μια ήμερα εργασίας στους οποίους το 2016 είχε γίνει περικοπή λόγω του Νόμου Κατρούγκαλου.
8) Αυξάνονται το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων για όλους όσους έχουν τριάντα χρονιά εργασίας συν μια ήμερα περίπου 8%.
9) Ενσωματώνεται στον eΕΦΚΑ το ΕΤΕΑΕΠ ώστε να εκδίδονται από ένα φορέα και συγχρόνως η κύρια σύνταξη, η επικουρική και το εφάπαξ, με προοπτική τον Ιούνιο του 2020 το 1/3 των συντάξεων να εκδίδεται ηλεκτρονικά και μετά το 2022 όλες οι συντάξεις να εκδίδονται ηλεκτρονικά.
10) Για τον δημόσιο τομέα μέσα στο eΕΦΚΑ θα υπάρχει Γεν. Δ/νση.
11) Για τους αυτοαπασχολούμενους, θα υπάρχουν επτά επίπεδα ασφαλιστικών εισφορών στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν μετά από επιλογή τους και όπως προαναφέραμε να ενταχθούν και στο επικουρικό ταμείο.
12) Για το εφάπαξ ισχύει το σημερινό καθεστώς.
13) Οι περικοπές στη σύνταξη των συνταξιούχων που εργάζονται μειώνεται από το 60% στο 30%.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: