ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολειά μας την 8η Ιανουαρίου λόγω του Καστοριανού καρναβαλιού

Ο αντιπεριφερειάρχης εγκαίρως ανακοίνωσε την απόφασή του και βέβαια  ευνοημένοι του εθίμου είναι οι μαθητές/μαθήτριες των γειτονικών Δήμων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου! 
Εξάλλου, ο νομός Καστοριάς λόγω του μικρού πληθυσμού του, θα μπορούσε να είναι ένας Δήμος!
Χρόνια πολλά! 
Το Άγιο Πνεύμα να φέρει φώτιση και φως...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Διακοπή των μαθημάτων όλων των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατά την 08/01/2020. 
ΑΠΟΦΑΣΗ 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 
Έχοντας υπόψη: 
Τις διατάξεις: 
Α. Του άρθρου 186 τομ. Η αριθμ. 5 του Νόμου 3852/7-6-2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010) 
Β. Του Π.Δ. 201/13-7-98 (φεκ 161 τ. Α΄) αρθρ. 4, σύμφωνα με την οποία έκτακτες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με απόφαση του οικείου πρώην Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και των Π.Δ. 200/2001 και 104/1979. 
Γ. Το γεγονός ότι η παρέλαση του Καστοριανού Καρναβαλιού αποτελεί σημαντική πολιτιστική εκδήλωση όλου του Νομού, εξαιρετικής σημασίας για την διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία απαιτεί την συμμετοχή όλων των Καστοριανών και κυρίως της νεολαίας, που δεν συμβαίνει καθημερινά και υπό συνήθεις συνθήκες παρά μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία για το καλωσόρισμα του καινούργιου χρόνου και η οποία έχει καταλήξει να θεωρείται τοπική εορτή πανελλαδικά γνωστή. 
Δ. Την ανάγκη συμμετοχής σ΄ αυτήν, όπως δεκαετίες τώρα συμβαίνει, όλων των σχολείων όλης της Περιφερειακής Ενότητας. 
Αποφασίζουμε 
Την διακοπή των μαθημάτων των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όλης της Περιφερειακής Ενότητας κατά την 08/01/2020. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Δημήτριος Ε. Σαββόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: