ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Εορτή τριών Ιεραρχών: Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
μετά τις αλλαγές για τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και το πως θα τιμάται η εορτή των Τριών Ιεραρχών, αναμένουμε και την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον τρόπο επιλογής των στελεχών. 
Τους ξεχάσατε τους νυν διευθυντές και τις νυν διευθύντριες εκπαίδευσης, αφού εδώ και ενάμισι χρόνο έχει λήξει η θητεία τους!! Ήδη θα έπρεπε να είμαστε σε διαδικασία επιλογής... 
Γρηγορείτε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να επικαλεστούν το δικαίωμα της χρησικτησίας...
Με εξαιρετική τιμή 
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος


Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στις 9 Αυγούστου του 1841 από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του Οθωνείου Πανεπιστημίου (νυν Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και πρωτογιορτάστηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1842. Τα επόμενα χρόνια, ο εορτασμός επεκτάθηκε σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλα ζητήματα, καταργείται η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει η διάταξη προβλέπει ότι θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Η σχετική τροποποίηση αφορά το άρθρο 3 του ΠΔ79/2017 όπου στη παράγραφο 2 προστίθεται περίπτωση δ΄.
Άρθρο 3 
Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις
2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται: 
α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή, 
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή, 
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή, 
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.
3. Επ’ ευκαιρία των εορτών του παρόντος άρθρου δύναται να πραγματοποιείται εκκλησιασμός κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Στην παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου, αναφέρεται πως τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: