ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Καστοριάς: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Συνάδελφοι, η σιωπή είναι συνενοχή...
Υπηρέτησα το θεσμό του αιρετού στο υπηρεσιακό συμβούλιο την περίοδο 2009-2014 με τρεις διαφορετικούς προέδρους και εξαιρετικούς συναδέλφους, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ* πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς.
Και οι τρεις τους σεβόταν τόσο τις διαδικασίες όσο και τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, αιρετά και διορισμένα, επιτελώντας  στο ακέραιο το καθήκον τους, εκτελώντας τις αποφάσεις του οργάνου με απώτερο σκοπό την αναβάθμισή του, προστατεύοντας έτσι το κύρος και την αξία του.
Υπηρετώ τη Δημόσια Εκπαίδευση 35 χρόνια.
Αυτό που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει προηγούμενο! 

Ως εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και η εικόνα αυτή δεν τιμά τον κλάδο μας... Η ευθύνη είναι συλλογική και αφορά τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τον σύλλογό μας, τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου και φυσικά την ομοσπονδία μας...

*Νικόλαος Παρασκευόπουλος, ο αείμνηστος Ευστάθιος Ζαρομυτίδης και ο Γεώργιος Μασλάρης.
Συναδελφικά
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Καστοριά 30/1/2020 

Συνάδελφοι/ισσες 

Όλους/ες μας μας απασχολεί την τελευταία τριετία η ιδιαίτερη κατάσταση και οι συνθήκες που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα της Α/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά. Κρίνεται περιττό να περιγραφούν τα χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις που επιφέρει η άσκηση της διοίκησης, όπως αυτή υλοποιείται από τη ΔΠΕ Καστοριάς. 
Αισθανόμενοι τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους/ισσες και δείχνοντας αρχικά κάποια ανοχή σε σειρά ενεργειών, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ θεωρεί ότι όλοι/ες μας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε και πρωτίστως οι θεσμικοί παράγοντες (αιρετοί και μη), θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και συντονισμένα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να αποτραπούν οι περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις από το είδος της εκπαιδευτικής διοίκησης που ασκείται. 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ως συνδικαλιστική παράταξη, αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί και για το λόγο αυτό στηρίζει την ενέργεια του εκλεγμένου αιρετού της στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, ο οποίος αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου στο υπηρεσιακό συμβούλιο, ενημέρωσε εγγράφως την Περιφερειακή Δ/νση Δ. Μακεδονίας για τις δυσλειτουργίες, παρατυπίες αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί. Με την κίνηση αυτή ευελπιστούμε ότι θα δοθεί το έναυσμα και θα εξεταστούν σοβαρότητα ζητήματα που αφορούν διοικητικές πράξεις και ενέργειες του Δ/ντή Π.Ε. Καστοριάς. 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι μπαίνουμε όλοι/ες στον αστερισμό των πράξεων και όχι των γενικών διαπιστώσεων και των αναποτελεσματικών-ανέξοδων προφορικών περιγραφών. Τα λόγια από μόνα τους, στο τέλος της ημέρας, στην ουσία "στηρίζουν" μια κατάσταση. 
Καλούμε τους αιρετούς ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να πάρουν θέση. 
Αν πραγματικά επιθυμούμε να αλλάξει η ρότα της διοίκησης και το υπηρεσιακό συμβούλιο να λειτουργεί αποτελεσματικά, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από συγκεκριμένες πράξεις και πρωτοβουλίες. 
Με εκτίμηση 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: