ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Νίκη Κεραμέως: Θα επανέλθουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι...

Θητεία διευθυντών/διευθυντριών εκπαίδευσης:Μέχρι πότε θα παρατείνεται η παρανομία;
κύριε πρωθυπουργέ, προτείνατε για την προεδρία της Δημοκρατίας την πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά η υπουργός παιδείας αγνοεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου... 

Με την υπ' αριθμ. 711/2016 απόφαση του ΣτΕ, ο νόμος 4327/2015 για την επιλογή των νυν διευθυντών/διευθυντριών εκπαίδευσης κρίθηκε αντισυνταγματικός. Αντί λοιπόν, να οδηγηθούν στην απομάκρυνση, τους παρατάθηκε η θητεία με απόφαση του κ. Γαβρόγλου, αγνοώντας απροκάλυπτα την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου! 
Και βέβαια, η νέα υπουργός κ. Κεραμέωςενώ όφειλε να τους παύσει αμέσως, συνέχισε σιωπηρώς την παράνομη παράτασή τους με τη δικαιολογία της έλλειψης νέου νομοθετικού πλαισίου.
Η θητεία τους, ως γνωστόν, έληξε την 31η Ιουλίου του 2018! Από τότε πέρασαν 18 μήνες και οι συνάδελφοι παραμένουν στις θέσεις τους εντελώς παράνομα, εκδίδοντας μάλιστα πληθώρα αποφάσεων, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο/η και θιγόμενο/η που έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στη δικαιοσύνη!!
Αξιότιμη κυρία υπουργέ της παιδείας, ο ελληνικός λαός σας επέλεξε για να σταματήσετε και όχι να παρατείνετε την ανομία! Η θητεία των 116 διευθυντών/διευθυντριών εκπαίδευσης δεν θα έπρεπε να παραταθεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο και ήδη διανύουν τον 18ο μήνα παράτασης, που εκτός των άλλων, τους/τις έχει αποφέρει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.000 ευρώ!!!(18μήνες Χ 500ευρώ επίδομα θέσης=9.000)
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος


Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε και σε Β ανάγνωση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και την σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.
Η τομεάρχης παιδείας του ΚΙΝΑΛ, βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου, μεταξύ των άλλων άσκησε κριτική για την καθυστέρηση του υπουργείου, όσον αφορά την κατάθεση νέου νομοσχεδίου για την επιλογή στελεχών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 


Στην παρέμβασή της η τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ είπε:
"Μπήκαμε αναγκαστικά, αφού υπάρχουν τα κεφάλαια Γ και Δ στο σχέδιο νόμου, στη συζήτηση για τη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να αναφερθούμε καθόλου στην αναποτελεσματική διοίκηση που υπάρχει, χωρίς να γίνει συζήτηση για τους εξ’ αποστάσεως συντονιστές εκπαίδευσης, τους παράνομους διευθυντές εκπαίδευσης που κρατάτε με παράταση, τις δομές διοίκησης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν περάσει έξι μήνες και η αντιμεταρρύθμιση Γαβρόγλου είναι εδώ παρούσα και ζωντανή.
  • Δεν είχατε δεσμευτεί και προεκλογικά και στις προγραμματικές σας δηλώσεις για την αποκατάσταση των Σχολικών Συμβούλων;
  • Δεν είχατε δεσμευτεί ότι θα αλλάζατε τον απαράδεκτο νόμο 4547/2018 για τις δομές;
Μας είπατε, στη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο, ότι πριν τα Χριστούγεννα θα νομοθετούσατε, μετά είπατε το νέο χρόνο τον Ιανουάριο με αυτοτελές νομοσχέδιο για δομές και πρωτοβάθμια–δευτεροβάθμια. 
Πότε προγραμματίζετε τελικά; Με αυτή την κατάσταση θα πάει η εκπαίδευση στη σχολική χρονιά 2020-21;".

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στην κ. Κεφαλίδου δήλωσε πως θα γίνουν οι αλλαγές στις Δομές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα επανέλθουν ακόμη πιο  κοντά στις σχολικές μονάδες, αποφεύγοντας όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις Δομές Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: