ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Από 17 Αυγούστου ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες...


Κύριε πρωθυπουργέ, ο Αγιασμός στα σχολεία είναι μέρα χαράς, γιορτής και πρώτης επαφής...
Οι παλινωδίες του υπουργείου στο παρά πέντε την έκαναν "τραυματική"!
Ανήσυχος, προβληματισμένος και απογοητευμένος...


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, όλα έτοιμα για τον καθιερωμένο και απαραίτητο Αγιασμό, ο οποίος θα τελεστεί την 11η πρωινή ανήμερα της εορτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Σε συνέχεια της περυσινής και η φετινή χρονιά δεν θα είναι εύκολη. Όμως πειθαρχώντας στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων μας, τηρώντας με συνέπεια και ευλάβεια τα μέτρα ατομικής προστασίας που μας προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σχολειά μας ανοιχτά και τον ιό έξω από αυτά. Από εμάς εξαρτάται...
Εύχομαι σε όλους σας υγεία, αισιοδοξία, υπομονή και αυτοπειθαρχία.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Εδώ, πάντα Άργος Ορεστικό και σταθερά από το 1993, στο 4ο Δημοτικό...

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Ορεστικού εργάζονται πυρετωδώς, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, πολλές μέρες πριν σημάνει το πρώτο  κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να είναι όλα έτοιμα την 14η Σεπτεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.



Από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, ξεκινήσαμε τις εργασίες επισκευών, καθαριότητας και εξωραϊσμού του αύλειου χώρου. Το τολμηρό, ριψοκίνδυνο και πετυχημένο δίδυμο Πασχάλη-Αργύρη, αντικατέστησε το φθαρμένο σχοινί του ιστού τοποθετώντας καινούργια γαλανόλευκη...

Συνέχισαν το κλάδεμα της ανεπτυγμένης Αριζόνας, αφού τα κλαδιά της δεν άφηναν να διαχέεται το φως του προβολέα κατά τις νυχτερινές ώρες...
Ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους με την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων σε όλο το διδακτήριο.

 Η Στέλλα Τάμπα, υπεύθυνη καθαριότητας του σχολείου μας, μεθοδικά, αθόρυβα και με νοικοκυροσύνη εδώ  και είκοσι έξι μέρες, καθαρίζει με μεγάλη σχολαστικότητα το διώροφο διδακτήριο.
Η αγαπητή Στέλλα αντικατέστησε προσωρινά (μακάρι να συνεχίσει στο σχολείο μας ως μόνιμη) την Καίτη Βλαχάκη, η οποία μετά από 28 χρόνια γόνιμης και επιτυχημένης συνεργασίας μάς εγκατέλειψε λόγω συνταξιοδότησης. Με τη φίλη μου Καίτη, ξεκινήσαμε μαζί στο σχολείο αυτό και ενώ υποσχέθηκε πως θα συνταξιοδοτηθούμε μαζί, την τελευταία στιγμή αθέτησε την υπόσχεσή της! Όμως, αν υπάρξει ανάγκη θα την επιστρατεύσουμε, γιατί το 4ο Δημοτικό Σχολείο είναι και σπίτι της...

Το Σάββατο 5 του Σεπτέμβρη, ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Σάκης Χουλιάρας "αρματωμένος σαν αστακός" ανέλαβε δράση. Με το φυσητήρα καθαρισμού δεν άφησε ούτε χαλικάκι στον αύλειο χώρο. Αναγκαία επιχείρηση καθαριότητας, αφού θα ακολουθούσε το βάψιμο των γηπέδων μας.

Ο φόβος και ο τρόμος πάσης φύσεως υλικών και ύπουλων ιών! 

 Ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων με το πανίσχυρο εργαλείο στον ώμο απομάκρυνε από την αυλή ακόμη και ιούς!
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από την 7η πρωινή, οι  γονείς Δήμητρα, Σάκης, Γρηγόρης και Βίκη, πλαισιωμένοι από τη φιλόπονη Γυμνάστριά μας και τον υιό της (πρώην μαθητή μας), ξεκίνησαν τον καλλωπισμό των γηπέδων.

Η πρόεδρος, άρτι αφιχθείσα από τας Αθήνας "προσγειώθηκε"
απότομα στην καθημερινότητα...
Ο συνεπής Γρηγόρης και φέτος προτίμησε το κόκκινο, επιδεικνύοντας σταθερότητα στις επιλογές του!

Η φιλότιμη και ακούραστη Βίκη, αμέσως πήρε το πινελάκι επιλέγοντας το κιτρινάκι! 
Ο Σάκης ως στρατιωτικός, οργάνωσε την όλη επιχείρηση πριν την ανατολή, αποφεύγοντας έτσι την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία! 
Η γυμνάστριά μας, Χρύσα Μιχαλά με τον υιό της και πρώην μαθητή μας, Άρη επί το έργον. Ο συμπαθής και φιλότιμος Άρης, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την αλλοδαπή προκειμένου να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές του. Καλό σου ταξίδι και σε ευχαριστούμε!
Μετά από τρεις ώρες (7:30-10:30), το επταμελές συνεργείο ολοκλήρωσε τις εργασίες του και τα φρεσκοβαμμένα γήπεδα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές/τις μαθήτριές μας.   


Δωρεάν διαφημιστικό μήνυμα 
Φίλοι, επισκέπτες του ιστολογίου, το έμπειρο συνεργείο μας αναλαμβάνει παρόμοιες εργασίες, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας! Τιμές λογικές!!

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του συνεργείου. Ευγνώμων!

Η όλη επιχείρηση συνεχίστηκε με αποκατάσταση διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης...
Άγγελος Κύρου: "Πολυμηχάνημα"!!!
Η κρυφή διαρροή νερού είναι  ύπουλος εχθρός, σαν τον κορωνοϊό!
Εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου μας, αφού εντόπισε την κρυφή διαρροή νερού στις τουαλέτες αγοριών, αποκατέστησε τις ζημιές που προκάλεσε το νερό σε τοίχο και δάπεδο!
Εθιμική η προσφορά καφέ στο  προσωπικό του Δήμου μας, όταν εργάζεται στο σχολείο μας! Σωτήρης: Η "ήρεμη δύναμη"!
 Ήθελαν και αυτές τη συντήρησή τους...Ένα ακόμη δυναμικό δίδυμο από το εργατικό προσωπικό του Δήμου μας, ο Σάκης με τον Γιώργο, τις περιποιήθηκαν δεόντως!
Μετά τις ηλεκτροκολλήσεις και πριν μπουν τα πλεχτά, απαραίτητο το βάψιμο...
Τελευταίες πινελιές από τον ταμία του συλλόγου μας, λίγο πριν σημάνει το κουδούνι... Αθανάσιε, η δερμάτινη παντοφλίτσα παραπέμπει σε εικαστικό υψηλής ποιότητας! Σταγόνα δεν έσταξες πάνω της!!

Την 12η Σεπτεμβρίου, Σαββατιάτικα, με εντολή Δημάρχου εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε προληπτική απολύμανση  όλων των χώρων του διδακτηρίου. Από τη Δευτέρα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς στο φυσικό μας χώρο!
Όλη την ημέρα "παλεύουν" με τη χλωρίνη! Ο ιός, ούτε τους πλησιάζει... 


Οι εκπαιδευτικοί θέλουμε τους γονείς δίπλα μας. Αρωγούς, συμπαραστάτες και εμψυχωτές. Θέλουμε οι σχέσεις να είναι αρμονικές και να υπάρχει αγαστή και ειλικρινής συνεργασία προς όφελος πάντοτε των παιδιών μας. 
Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς είναι κοντά μας και είμαστε μία οικογένεια. Ενωμένοι και ισχυροί, συνεχίζουμε...
Δίπλα μας όμως έχουμε και τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον ίδιο το Δήμαρχο, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου. Μας στηρίζει ουσιαστικά και έμπρακτα, αντιμετωπίζοντας τα θέματα παιδείας με υπευθυνότητα και ευαισθησία.
Κύριε Δήμαρχε, εκ μέρους των μαθητών/μαθητριών, των γονέων και των δασκάλων του σχολείου μας, τις θερμές ευχαριστίες μας. Ο μεγαλοδύναμος να σε έχει πάντα υγιή και δημιουργικό!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: