ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Οι νεοδιοριζόμενοι μπορούν να αποσπώνται-Οι Διευθυντές εκπαίδευσης θα αποφασίζουν για την αναστολή λειτουργίας σχολείων λόγω κορωνοϊού

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης άμεσα να αναστείλουν τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων μέχρι την πρόσληψη αναπληρωτών, προκειμένου να λειτουργήσουν τα πρωινά τμήματα!
Τελούμε εν αναμονή της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας...
Εύχομαι υγεία, ηρεμία και αισιοδοξία!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

www.hellenicparliament.gr

Κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία:
1. Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ ή ΕΒΠ, που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (γονείς τέκνων με αναπηρία, πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα πάσχοντες οι ίδιοι ή οι σύζυγοι αυτών από συγκεκριμένες ασθένειες ή έχουν αναπηρία), μπορούν να αποσπώνται χωρίς υποχρέωση διετούς παραμονής στον τόπο διορισμού τους. Για την απόδειξη ποσοστού αναπηρίας απαιτείται η υποβολή πιστοποιητικού από το Κέντρο Πιστοποίησης  Αναπηρίας(ΚΕ.Π.Α.)
2. Καθιερώνεται η δυνατότητα επιβολής προσωρινής αναστολής λειτουργίας επιμέρους τμημάτων καθώς και ολόκληρων σχολικών μονάδων δημοσίων και ιδιωτικών, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας.
3. Ανατίθενται στους Συντονιστές και Αναπληρωτές Συντονιστές Εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2020-2021 συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού στις Δομές της Εκπαίδευσης στο εξωτερικό (καθορισμός έναρξης σχολικού και διδακτικού έτους, προσωρινή αναστολή λειτουργίας δομών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και μετακινήσεων μαθητών, θέματα απουσιών και εξ αποστάσεως διδασκαλία κλπ).
Η τροπολογία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: