ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κεραμέως: “Γιατί προτιμήσαμε τριμηνίτες αναπληρωτές και όχι μεγαλύτερης διάρκειας”.

Τρίτη εβδομάδα και η Υπηρεσία περί άλλων τυρβάζει...
Κυρία υπουργέ, εγκρίνονται οι ειδικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, αλλά καθυστερούν υπερβολικά οι προσλήψεις για την αναπλήρωσή των αδειούχων. Και βέβαια ουδείς ενδιαφέρεται για το πώς καλύπτουμε τα κενά μέχρι σήμερα και πώς αυτό επηρεάζει τα παιδιά μας. Είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν σωστά τα πρωινά τμήματα και να λειτουργούν τα ολοήμερα!


porto-rafti
Μια απάντηση που θα συζητηθεί έδωσε η υπουργός Παιδείας σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις, δήλωσε η υπουργός, έρχονται για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, λόγω αδειών σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και την ενίσχυση των προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης. 
Προκρίθηκαν οι τρίμηνες συμβάσεις και όχι μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε «οι δαπάνες με χρήματα των φορολογούμενων να γίνονται με προσοχή», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, αν σημειωθεί επιδημιολογική επιδείνωση τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνουν την τηλεκπαίδευση, την εκ περιτροπής διδασκαλία, το κυλιόμενο ωράριο. 
Τα συγκεκριμένα μέτρα, εξήγησε, συζητήθηκαν και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι ειδικοί συνέκλιναν και εισηγήθηκαν ομόφωνα για την πλήρη λειτουργία των τμημάτων. 
Το μέτρο του κυλιόμενου ωραρίου και της εκ περιτροπής διδασκαλίας, συμπλήρωσε, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, στις άδειες γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: