ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί αν δεν φοράει τη μάσκα του

Κύριε πρωθυπουργέ, αναγκαία η παρέμβασή σας μετά την εμφατική δήλωση της υπουργού για το επίμαχο θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία!* Συμφωνούμε απόλυτα πως δεν πρέπει να τιμωρούνται οι μαθητές!!
Οι δάσκαλοι/δασκάλες με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, θα λειτουργήσουν ως πρότυπα στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια όλων μας!
Έκαστος εφ' ω ετάχθη...

Στην αύξηση των τεστ για τον κορωνοϊό και στη χρήση της μάσκας σε νεαρές ηλικίες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι όταν κάνεις περισσότερα τεστ εντοπίζεις περισσότερα κρούσματα. «Εμείς και τον Απρίλιο και τον Μάιο ουδέποτε είπαμε ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν αυτά που είχαμε εντοπίσει. Δεν το είπαμε ποτέ διότι γνωρίζαμε ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν πολλαπλάσια. Και η απόδειξη ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που έχαναν τη ζωή τους και η πίεση που δέχθηκαν οι ΜΕΘ. Σήμερα δεν έχουμε αντίστοιχη πίεση στις ΜΕΘ καίτοι τα νοσοκομεία μας λειτουργούν κανονικά, δεν έχουμε αναστείλει χειρουργεία και δεν έχουμε μπει και δεν νομίζει ότι θα γίνει να μπούμε στο έκτακτο καθεστώς να επιστρατεύουμε κρεβάτια εντατικής και να τα αποδεσμεύουμε από άλλες χρήσεις του ΕΣΥ. Τα τεστ σήμερα έχουν αυξηθεί σημαντικά» είπε.
Αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας σε νεαρές ηλικίες είπε ότι αυτή είναι η εισήγηση και ειδικών και πρόσθεσε «Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φορά συνέχεια τη μάσκα. Και είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η μάσκα σε αυτές τις ηλικίες έχει περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί αν δεν φοράει τη μάσκα του», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολύ συγκινητικές ιστορίες με παιδιά 3, 4, 5 ετών τα οποία πάσχουν από βαριές ασθένειες και τα οποία είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα 2-3 χρόνια.
«Η μάσκα είναι μια μικρή παραχώρηση την οποία όλοι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Εάν δεν θέλουμε να πάμε σε κάτι που θα προσομοιάζει με ένα δεύτερο lockdown είναι το μόνο μέτρο το οποίο αυτή τη στιγμή έχουμε στη διάθεσή μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

*Τι είχε πει η Νίκη Κεραμέως
Για το επίμαχο ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στο σχολείο είχε μιλήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πριν λίγες μέρες στο MEGA.
Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα των κυρώσεων για τους μαθητές που θα πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς μάσκα, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι θα παίρνουν απουσία.
Όπως είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα.
«Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο».
Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες από 4 ετών δηλαδή και από το προνήπιο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: