ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πρωθυπουργός: Η επιλογή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης έγινε από τον υπουργό...

Κ. πρωθυπουργέ, είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση των βιογραφικών τους, γιατί όταν αποχωρήσουν από τη θέση τους θα γίνουν σχολικοί σύμβουλοι και πρέπει να γνωρίζουμε τα προσόντα τους, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να πειστεί ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας το καθοδηγητικό τους έργο...
Πρεμιέρα σήμερα για την «Ώρα του πρωθυπουργού», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά -αν και επιλεκτικά- σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα.
Ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά στην επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη, που αφορούσε σε θέματα Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ερώτησή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της επιλογής των περιφερειακών διευθυντών: «13 περιφερειακοί διευθυντές διορίστηκαν από την κυβέρνησή σας, αλλά κάναμε λάθος ότι 11 ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και 1 των ΑΝΕΛ. Ενώ ο ένας εμφανιζόταν ως ανένταχτος, λάβαμε ένα τηλεφώνημα και μας είπε ότι είμαι και εγώ με τους ΑΝΕΛ και προφανώς δεν ήθελε να θεωρεί ότι είναι εκτός. Τετρακόσιοι άνθρωποι όντως κάνανε αίτηση για αυτές τις θέσεις, δεν βρέθηκε ένας εκτός των κομμάτων της συγκυβέρνησης να είναι ικανός; Γιατί κάνατε τον διαγωνισμό»; ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε «Κάνετε αυτά που και το προηγούμενο καθεστώς έκανε»

Απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι 13 περιφερειακοί διευθυντές είναι 13 μικροί υπουργοί Παιδείας στις περιφέρειες τους».

«Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε βάση του νόμου. Η επιλογή ήταν στην απόλυτη κρίση του υπουργού. Είναι απολύτως σαφές ότι επαφίεται στην κρίση του υπουργού το ποιοι είναι ικανοί με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία που μπορεί να έχει μαζί τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Αν πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, είμαστε ανοικτοί στο διάλογο για το αλλάξουμε», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: