ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κουτσούμπας: Το 3ο μνημόνιο περιλαμβάνει συνολικότερες ανατροπές στο λαϊκό εισόδημα

enikos.gr
«Οι μεγαλύτερες ανατροπές που θα επιφέρει το τρίτο μνημόνιο θα είναι στη ζωή της λαϊκής οικογένειας, με δεδομένο ότι αυτό συνοδεύεται από ένα σκληρό πακέτο μέτρων που θα έρθει να προστεθεί σε ό,τι ήδη έχει ψηφιστεί με τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Λόγος των Κυκλάδων».

Χαρακτήρισε δε τα, ψηφισθέντα από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ, προαπαιτούμενα, ως «ορεκτικό», καθώς «το κυρίως γεύμα περιλαμβάνει συνολικότερες ανατροπές στο λαϊκό εισόδημα, στα εργατικά δικαιώματα, οι οποίες είναι προαπαιτούμενα για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών, που είναι και ο στόχος της συμφωνίας κυβέρνησης-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι «ανατροπές σε όφελος του λαού δεν πρόκειται να προκύψουν από τις όποιες αλλαγές ακολουθήσουν στα πολιτικά κόμματα της αστικής διαχείρισης, γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό, που στόχο έχουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να παγιδεύσουν το ριζοσπαστισμό -βλέπε Αριστερή Πλατφόρμα- για να μη συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται οι εκλογές «και μάλιστα σε διάστημα έξι μηνών από τις προηγούμενες» να ανακόψουν τη χρεοκοπία του λαού που φέρνει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά θα συμβεί το «το αντίθετο». «Οι εκλογές θα αξιοποιηθούν για να σταθεροποιηθεί το κυβερνητικό σχήμα που θα ψηφίσει και θα εφαρμόσει το μνημόνιο», είπε και προσέθεσε ότι σε περίπτωση εκλογών «εμείς θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να ενισχυθεί ο λαός, μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ».

Ο γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε, ακόμη, ότι για τον λαό το ζητούμενο είναι το πώς θα εμποδίσει την εφαρμογή των μνημονίων, πώς θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, πώς θα ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία και συμπλήρωσε ότι «αυτό προϋποθέτει συμπόρευση με το ΚΚΕ, ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ενίσχυση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, σε ρήξη και σύγκρουση με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Ερωτηθείς τι αποκόμισε από την πρόσφατη διήμερη περιοδεία του στην Σύρο, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι είχε την δυνατότητα να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκές οικογένειες που ζουν στο νησί. «Είναι προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί ως αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν υλοποιηθεί από όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προβλήματα που θα οξυνθούν, γιατί αυτή την πολιτική εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η πολιτική της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει ως προτεραιότητα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Έθεσε τα ερωτήματα γιατί το Νοσοκομείο της Σύρου, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, θα πρέπει να στηρίζει τη λειτουργία του μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και γιατί σε ολόκληρους τομείς, όπως είναι η καθαριότητα, η φύλαξη, η σίτιση, να δραστηριοποιούνται ιδιώτες ή να καλλιεργείται η λογική της χορηγίας ή του εθελοντισμού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου και γενικότερα στη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας είπε ότι «δεν ευθύνονται οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά η ίδια η πολιτική της ΕΕ, οι περιορισμοί και οι δεσμεύσεις που επιβάλλει οδηγώντας σε συρρίκνωση τα ναυπηγεία της Ελλάδας, με την έγκριση των ελληνικών κυβερνήσεων».

«Αντίστοιχα και με τους εργαζόμενους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, την επίθεση που έχουν δεχθεί με μειώσεις στους μισθούς ακόμα και 40%, μαζί με την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης» προσέθεσε.

«Εννοείται πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και με ερωτήσεις, παρεμβάσεις στη Βουλή να πιέσει προκειμένου να δοθούν λύσεις, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των κατοίκων του νησιού. Η συνολική, όμως, λύση δεν θα έρθει χωρίς την ίδια τη συμμετοχή και δράση των εργαζομένων, του λαού με οργάνωση της πάλης για να πάρουμε ανάσες σήμερα, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: