ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αλαβάνος - Λαφαζάνης ξανασμίγουν για χάρη της δραχμής

Για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς, ο Λαφαζάνης προεκλογικά  δεν μας ενημέρωσε ότι είναι υπέρμαχος της δραχμής!
Άτιμη Εξουσία! "στην ποδιά σου σφάζονται παλικάρια και κατακρεουργούνται ιδεολογίες"

Αλαβάνος, Λαφαζάνης και Ανδρουλάκης, την παλιά, ανέμελη εποχή, την εποχή της αντιπολίτευσης...
thetoc.gr
Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο πρώτος που μίλησε καθαρά για το «Σχέδιο Β» και επιστροφή στη δραχμή βρίσκεται σε τροχιά σύμπραξης και συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα στη δημιουργία ενός κόμματος της δραχμής. 

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου στο οποίο πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αυτή ήταν πάντα η θέση μας και παραμένει.Πρέπει επιτέλους να υπάρξει αυτή η πολιτική συνάντηση και η δημιουργία ενός νέου φορέα ώστε να απευθυνθούμε σε σημαντικό μέρος του κόσμου » λέει ο Αλ. Αλαβάνος σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Πρέπει επιτέλους να υπάρξει αυτή η πολιτική συνάντηση και η δημιουργία ενός νέου φορέα ώστε να απευθυνθούμε σε σημαντικό μέρος του κόσμου 

Αν και σπεύδει να εξηγήσει πως δεν υπάρχουν προς στιγμή προπαρασκευαστικές επαφές με στελέχη της Πλατφόρμας στις 29 Αυγούστου ο ίδιος μαζί με τον Κώστα Λαπαβίτσα θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση με αντικείμενο « «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα», 

Ο Αλέκος Αλαβάνος σε κατ'  ιδίαν συνομιλίες του που αποκαλύπτει η εφημερίδα, αποδίδει εύσημα στον Λαφαζάνη για την εντιμότητα και την πίστη του στις θέσεις « που υποστηρίζαμε πάντα» αφήνοντας αιχμές κατά της πορείας που έχει επιλέξει ο Τσίπρας.

Μετά την πολιτική πατροκτονία την πλήρη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση και πριν στη ζωή μας μπουν τα plan B του Γ. Βαρουφάκη ο Αλέκος Αλαβάνος είχε φτιάξει πολιτική κίνηση με τον τίτλο «Σχέδιο Β» και βασικό πρόταγμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει πει πρώτος δημόσια ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη.

Αλλά όχι από μόνη της. Εχει περιγράψει σειρά μετασχηματισμών, αριστερού προσανατολισμού: άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τον οικονομικό σχεδιασμό, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δυναμική παρουσία των δημοσίων επενδύσεων και τη συγκρότηση ενός κοινωνικού κράτους.
Ότι δηλαδή περιγράφει και ο Π.Λαφαζάνης με την Αριστερή Πλατφόρμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: