ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ούτε η Χάρη της Μεγαλόχαρης, δεν μπορεί να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διάσπαση!

Ο κ. "ΚΟΥΓΚΙ" (Καμμένος), παραμένει άφαντος! Λέτε να μην ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, γιατί αν το ψηφίσει, θα έχει την ίδια τύχη του Καρατζαφέρη και Κουβέλη...


Τα δύο πρώτα μνημόνια  διέλυσαν σχεδόν, τέσσερα κόμματα που τα ψήφισαν. ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ. κατατροπώθηκαν στις εκλογές, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα ποσοστά του εκτοξεύθηκαν λόγω της αντιμνημονιακής του ρητορικής. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα σε έξι μήνες λόγω απειρίας, δόλου και ιδεοληψίας (διαφωνώ λόγω βλακείας που ορισμένοι επικαλούνται), δημιούργησε μία εκρηκτική κατάσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ! 
Η συμφωνία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού με τους εταίρους-δανειστές μας, αποτέλεσε την αρχή της ρήξης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, που κατά κοινή ομολογία είναι επαχθέστερο και πιο επονείδιστο από τα δύο προηγούμενα, θα φέρει τα πάνω-κάτω στην πολιτική ζωή της χώρας.
Είναι πλέον βέβαιο, ότι ανήμερα της Παναγίας και μετά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, το πολιτικό σκηνικό της υπερχρεωμένης χώρας μας θα είναι τελείως διαφορετικό από ότι είναι σήμερα.

Τεράστιο χάσμα μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου του κοινοβουλίου!

Η χθεσινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων διεξήχθη μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα με σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με σοβαρότερη αυτή του συντρόφου της Νικόλαου Φίλη,  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την κατηγόρησε για επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμία συνεννόησης!
 Ο κ. Φίλης, πήρε αφορμή από την άρνηση της προέδρου της βουλής να ανοίξει η βουλή πριν την 16η Αυγούστου, ημερομηνία για την οποία είχε συμφωνήσει και ο πρωθυπουργός όπως ισχυρίζεται η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Τσίπρας, ως γνωστόν, ζήτησε με επιστολή του να ανοίξει η βουλή, σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο, που συμφώνησε ο πρωθυπουργός την 12η Ιουλίου με τους δανειστές μας.
 Η κ. Κωνσταντοπούλου, κωλυσιεργώντας πρότεινε η διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να ενημερωθούν οι βουλευτές και να υπάρξει διεξοδική συζήτησή του.
Ο πρωθυπουργός χθες Τετάρτη 12 Αυγούστου, δήλωσε ότι κάποιοι με τρικλοποδιές προσπαθούν να εμποδίσουν τη χώρα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Λέτε να εννοούσε την πρόεδρο; Η εικόνα που παρουσιάζεται μεταξύ Μαξίμου και Κοινοβουλίου, είναι πρωτοφανής στην ιστορία της χώρας και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!

Οι αντιμνημονιακοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν συνεπείς στο ΟΧΙ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσπαθεί να συγκροτήσει ομάδα με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος. Σε πρώτη φάση το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς εξήγγειλε πανελλαδικό κίνημα κατά του μνημονίου και απευθύνει κάλεσμα για αγώνες και λαϊκές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Αυτό όμως που δεν μας λέει ο κ. Λαφαζάνης και οι σύντροφοί του της αριστερής πλατφόρμας, είναι το τι μέλλει γενέσθαι, εάν δεν δεχθούμε τη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας. 
Υπάρχει σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας μας και ποιο είναι αυτό; Το "Κούγκι" του κ. Καμμένου κατέρρευσε και δεν ισχύει. Καλή και η σκληρή γραμμή που υποστηρίζουν οι κ.κ. Ήσυχος, Λεουτσάκος, Νταβανέλος, αλλά θα πρέπει επιτέλους να μας πουν τι ακριβώς θέλουν. Εκτός αν συμμερίζονται τη θέση και άποψη της Ραχήλ Μακρή, η οποία επιμένει μόνο να δηλώνει ότι είναι αντιμνημονιακή μεταπηδώντας σε αντιμνημονιακά κόμματα, χωρίς ποτέ έως σήμερα, να έχει καταθέσει κάποια σοβαρή πρόταση.
Ο Μητρόπουλος Ναι, μεν αλλά...  
Αντιδράσεις όμως στην ψήφιση του νέου μνημονίου εκφράζει και ο αντιπρόεδρος της βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του, είπε ότι ανάλογο πρόγραμμα δεν θα έφερνε ούτε φιλελεύθερη κυβέρνηση, εκτιμώντας πως αυτό το μνημόνιο είναι σκληρότερο από τα δύο προηγούμενα και ότι η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί όχι στην ψήφιση, αλλά στην υλοποίηση του!
Αξιότιμοι βουλευτές του κοινοβουλίου μας, από την πρώτη του μηνός στους ναούς μας ψάλλεται καθημερινά ο Παρακλητικός κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Μικρός ή ο Μεγάλος, εναλλάξ. Οι πιστοί προετοιμάζονται, νηστεύουν, εξομολογούνται, κοινωνούν και όλοι καταφεύγουμε με τις «Παρακλήσεις» στη Χάρη της και νοιώθουμε τη βοήθεια και την παρουσία της στη ζωή μας, ανάλογα με την πίστη μας.
Σας εύχομαι, λοιπόν, η Παναγιά να σας φωτίσει να αποφασίσετε μυαλωμένα και πατριωτικά...
λεωνίδας ι. οικονομίδης
καληνύχτα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: