ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, αυτοκαταγγέλεται!!! Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε;

κ. Ρωμανιά, οι αγώνες δίνονται διά της συμμετοχής και όχι διά της αποχής και του στρουθοκαμηλισμού
Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, το καταλάβατε;
Επιτέλους, αφήστε τα επικοινωνιακά τερτίπια και μαζευτείτε οι ικανοί, οι έμπειροι, οι επαγγελματίες και συνθέσετε μία εθνική ομάδα, που θα διαπραγματεύεται με σοβαρότητα, σύνεση, συνέπεια και υπευθυνότητα υπέρ του "πατρίου εδάφους"... 

Ρωμανιάς: «Εγώ χθες δεν πήγα στο υπουργείο»
«Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε» δήλωσε ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ζητούν -εμμέσως - οι δανειστές από την κυβέρνηση σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική σε όσους συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν τι εστί κοινωνική ασφάλιση.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι ο Τζουζέπε Καρόνε, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κλιμάκιο των θεσμών, παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ένα πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Ο ίδιος για να καταδείξει το πρόβλημα , ανέφερε πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε ακόμη και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.

Ο κ. Ρωμανιάς αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.
Έξι μήνες, πού ήσουν κ. Ρωμανιά; 
«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: