ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Περίμεναν να γίνουν κυβέρνηση για να "βγάλουν τα μαχαίρια";

Μέσα σε έξι μήνες το κυβερνών κόμμα έγινε άνω-κάτω!
 Τέτοια αντάρα δεν έχω ξαναδεί... έχουν μπλεχτεί πατεράδες, μανάδες, ξαδέρφια και λοιποί συγγενείς, σε καλό να μας βγει!

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, με αφορμή την αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ που πρότεινε ο τελευταίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρότεινε να υπάρξει νέο Δ.Σ. της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή να πληρωθούν οι 3 κενές θέσεις και να αντικατασταθούν τα τέσσερα μέλη μεταξύ των οποίων και η κυρία Λίνα Αλεξίου, μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου.
Αυτό γιατί κανείς από τους τέσσερις που έχουν απομείνει στο ΕΣΡ δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά η Πρόεδρος επιμένει πως η μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους έως ότου λήξει η θητεία τους και η πρόταση της κυβέρνησης να αφορά την πλήρωση των τριών κενών θέσεων.
Παρέμβαση πατρός
Πρόσφατα τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν σφοδρή αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να συγκληθεί άμεσα σε σώμα το ΕΣΡ.
Τότε παρενέβη ο πατέρας του, Στέλιος Παππάς και παρατήρησε ότι «κάποιοι έχουν συγγενείς εδώ μέσα».
Ονειδιστικό φαινόμενο οι δηλώσεις τους!
Λίγες μέρες πριν η κ. Κωνσταντοπούλου, με μια οξύτατη σε εκφράσεις επιστολή της, απαιτεί από τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τους Γ. Πανούση και Δ. Μάρδα, να σταματήσουν να της απευθύνουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που οι ίδιοι δεν δέχονται. 
Πιθανώς σήμερα η κ. Κωνσταντοπούλου να απαντήσει, καθώς έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.
Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, είναι οι διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις κατά του κ. Πανούση από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού προφανώς για να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση. Έντονη ήταν η απαίτηση για αποπομπή του κ. Πανούση και στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται και υπογραφές για τον ίδιο λόγο. Η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου χαρακτήρισε ατυχείς και προβληματικές τις δηλώσεις του κ. Γ. Πανούση, ιδιαίτερα κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συνολική του στάση δεν βοηθάει στο έργο της κυβέρνησης.
Διχασμένο το κόμμα
Στην πολιτική αρένα μεταξύ κυβέρνησης, Κ.Ο. και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα παίρνουν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια «πολεμικά χαρακτηριστικά», καθώς κάθε πλευρά προσπαθεί να ενισχύσει την ενότητά της. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε χθες με ξαφνική παρέμβασή του ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό». Πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει την επερχόμενη συμφωνία με τους εταίρους, καθώς, όπως υπογραμμίζει, το νέο Μνημόνιο «ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει τον λαό μας». 
Ωστόσο, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε αυτό για το οποίο όλοι τον επικρίνουν, ότι δηλαδή στηρίζει την κυβέρνηση!!! «για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» και ότι «δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει Μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών». Σκληρή όμως αναμένεται να είναι και η κριτική που σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα στην Αριστερή Πλατφόρμα από τις άλλες τάσεις.Στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. υπήρξε απόφαση για την συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θέσεων, που θα στελεχωθούν ίσως και σήμερα, ενώ η πρώτη τους συνεδρίαση θα γίνει εντός της εβδομάδας. Η Επιτροπή Θέσεων έχει το δύσκολο και σύνθετο έργο της διατύπωσης ενός συνθετικού κειμένου, είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν διαφορετικά κείμενα, καθώς μέσα από τις διαφορετικές θέσεις, κυρίως η Πλατφόρμα θα επιδιώξει να κάνει πιο αισθητή τη διαφωνία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: