ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου - Μόλις δύο ελληνικά

Επιλογή φωτο:Λεωνίδας Οικονομίδης

ΕΘΝΟΣ.gr
Αναιμική, για ακόμη μία χρονιά, είναι η ελληνική παρουσία στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, σύμφωνα με την έγκυρη ετήσια λίστα αξιολόγησης Academic Ranking of World Universities που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Στην γνωστή επίσης και ως «Λίστα της Σαγκάης» επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η κυριαρχία των αμερικανικών πανεπιστημίων στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι δεδομένου ότι 8 από τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα 50 από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο είναι αμερικανικά.

Κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα αναδεικνύεται για ακόμη μια χρονιά το Χάρβαρντ, ενώ ακολουθούν το Στάνφορντ, το ΜΙΤ και το Μπέρκλεϊ. Την πεντάδα συμπληρώνει το βρετανικό Κέιμπριτζ. 


Η πρώτη ελληνική παρουσία εντοπίζεται στις θέσεις 334η θέση με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας να αξιολογείται για μια χρονιά ακόμη ως το καλύτερο ελληνικό. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έρχεται 402ο στη λίστα της Σαγκάης, ολοκληρώνοντας τις ελληνικές συμμετοχές. 
Η ετήσια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων του Κόσμου βασίζεται σε έξι αντικειμενικούς δείκτες και αναγνωρίζεται ως η πλέον αξιόπιστη ανάμεσα στις λίστες αξιολόγησης. Ανάμεσα σε άλλες, οι αξιολογήσεις αποτελούν συνάρτηση του αριθμού των σπουδαστών και του προσωπικού που κατέχει βραβεία Νόμπελ καθώς και άλλους επαίνους, των αριθμό των διακεκριμένων ερευνητών, τον αριθμό των άρθρων που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά.


Η κορυφαία 20άδα
1. Harvard University
2. Stanford University
3. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
4. University of California, Berkeley
5. University of Cambridge
6. Princeton University
7. California Institute of Technology
8. Columbia University
9. University of Chicago
10. University of Oxford
11. Yale University
12. University of California, Los Angeles
13. Cornell University
14. University of California, San Diego
15.University of Washington
16. Johns Hopkins University
17. University of Pennsylvania
18. University College London
19. University of California, San Francisco
20. Swiss Federal Institute of Technology Zurich

Δεν υπάρχουν σχόλια: