ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Πόσα δισ. λέτε ότι θα είμαστε στη Γη στο τέλος του 21ου αιώνα;

Οι Έλληνες όμως, μειώνονται...

Σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς ότι ο πληθυσμός των ανθρώπων στη Γη αυτήν τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια και οδεύει προς τα 8 δισ. Αυτό είναι αλήθεια, αφού υπολογίζεται ότι αυτή την ώρα οι άνθρωποι φτάνουν τα 7,3 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα, όμως, με σχετική έκθεση του Τμήματος Παγκόσμιου Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα οι άνθρωποι επάνω στην Γη θα έχουν φτάσει τα 11,2 δισεκατομμύρια!

Η Ασία, η οποία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη ήπειρος με 4,4 δισεκατομμύρια ανθρώπων να κατοικούν εκεί, υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 5,3 δισ. στα μέσα του αιώνα, πριν πέσει στα 4,9 δισ. μέχρι το 2100.
Οι προβλέψεις της μελλοντικής αύξησης του πληθυσμού βασίζονται σε ακριβείς εκτιμήσεις της γονιμότητας των ανθρώπων και τους προσδόκιμου ζωής στις επόμενες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΟΗΕ, είναι απίθανο να περάσουμε σε αρνητικούς ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού μέσα στον 21ο αιώνα, εκτός αν υπάρχουν πρωτοφανείς μειώσεις στα ποσοστά γονιμότητας σε εκείνα τα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής που εξακολουθούν να παρουσιάζουν ταχεία ανάπτυξη. Οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ δείχνουν ότι υπάρχει λιγότερο από 1 στις 4 πιθανότητες να μπει ένα τέλος στην παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού μέχρι το 2100.
Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες με υψηλά ποσοστά γονιμότητας ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον περιορισμό της ρύπανσης, την παροχή βασικής υγειονομικής περίθαλψης και την δημιουργία επαρκών θέσεων εργασίας για τους πολίτες τους. Αν και το ποσοστό γονιμότητας στην Αφρική έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία, ουσιαστικά μειώνεται με ρυθμό μόλις στο 1/4 του αντίστοιχου ρυθμού μείωσης που παρατηρήθηκε στις χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. 
Μία σοβαρή παράμετρος αυτής της τάσης είναι ο πληθυσμός τείνει να γερνάει και επομένως επιβαρύνεται σε μεγάλο βαθμό το έργο του εργασιακά ενεργού πληθυσμού για τη στήριξη των ηλικιωμένων.
Αναδημοσίευση iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: