ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

11 Νοεμβρίου1912: 104 χρόνια απελεύθεροι!

Ο εμπορικός σύλλογος Άργους Ορεστικού, μας εξέπληξε δυσάρεστα με την απόφασή του να ανοίξουν τα καταστήματα μετά την παρέλαση!!! Ελάχιστοι ήταν αυτοί που άνοιξαν!

Η Χρούπιστα (Άργος Ορεστικόν) επί Οθωμανών. Διακρίνονται δύο μιναρέδες

Σαν σήμερα, στις 11 Νοεμβρίου του 1912, πριν από 104 ολόκληρα χρόνια, η Χρούπιστα, το σημερινό Άργος Ορεστικό, η πρωτεύουσα της αρχαίας Ορεστίδας, κοιτίδα του ένδοξου μακεδονικού κράτους και των προγόνων των μεγάλων Βασιλέων Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, απέκτησε την πολυπόθητη λευτεριά του.
Σήμερα το Άργος Ορεστικό τίμησε με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα την επέτειο απελευθέρωσής του από τους Οθωμανούς. Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.
4o Δημοτικό σχολείο
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από σχολεία και τις αρχές του τόπου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση στην κεντρικό οδό Παύλου Μελά από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, ενώ την ίδια ώρα μαχητικά αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας μας, διέσχιζαν τον ουρανό της ακριτικής μας περιοχής.
Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! στις αργίτισσες και στους αργίτες, ευχόμενος να μην καταντήσουμε και πάλι δούλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: