ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Υπό τη σκιά της επίσκεψης ΟΜΠΑΜΑ, οι φετινές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου

Παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και  στην Αθήνα ανέμιζαν οι αμερικανικές σημαίες, με τον απερχόμενο πρόεδρο των Η.Π.Α. να μιλά στα "γελαστά παιδιά", για τη Δημοκρατία, την Ισότητα και το αθάνατο αρχαίο ελληνικό πνεύμα!
Ο Κλίντον το 1999, ζήτησε συγγνώμη  από την Ελλάδα για το ρόλο των Η.Π.Α. στην επταετή δικτατορία!
Λίγες μέρες πριν:"Τραυματισμένο" και εγκαταλελειμμένο το ιστορικότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της πατρίδας μας. Στο όνομα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Σήμερα 43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η νέα γενιά της πατρίδας μας συνεχίζει να βρίσκεται σε ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.
Απογοητευμένοι από την πολιτική, αποθαρρυμένοι από την έλλειψη αξιοκρατίας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και κάθε είδους εκσυγχρονισμού και ανανέωσης, οι νέοι σήμερα αναζητούν απεγνωσμένα όραμα και πρότυπο ζωής σε έναν κόσμο που αλλάζει. Σ΄έναν κόσμο που μονοπωλείται όμως από μία ιδεολογία: του φιλελεύθερου κόσμου.
Ο ατομικισμός και η αδιαφορία για τα "κοινά" είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νεολαίας.
Χρειάζονται οι νέοι σήμερα ηθική και πολιτική μόρφωση. Χρειάζεται να αναβαθμιστούν τα ηθικά ιδεώδη πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο Ελληνισμός.
Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, όσο μερίδιο πέφτει στον καθένα. "Ο καθείς και τα όπλα του", όπως λέγει ο Ελύτης στο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.
Δύο χρόνια πριν διαδήλωναν κατά των αμερικανών και δύο μέρες τώρα έτρεχαν πίσω από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο!
Καληνύχτα!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: